Rôzne

Skatepark, školenie aj kniha: Nitrianska nadácia dala na zaujímavé projekty 76 000 €

Cieľom nadácie je zlepšovať kvalitu života v Nitre a v Nitrianskom kraji rozvojom dobrovoľníctva a filantropie. Grantami podporuje projekty z rôznych oblastí života, medzi ktoré patrí voľný čas detí a mládeže, kultúra, sociálna oblasť či ochrana životného prostredia.

Ilustračný obrázok k článku Skatepark, školenie aj kniha: Nitrianska nadácia dala na zaujímavé projekty 76 000 €

Nitrianska komunitná nadácia podporila v uplynulom roku 59 verejnopros­pešných aktivít sumou 76 032 eur. „Máme zásluhu na otvorení prvého skateparku v Nitre, vyškolili sme 20 ľudí o efektívnom fungovaní neziskovej organizácie, spolupodieľali sme sa na vzniku publikácie o tradícii fondov krajín V4,“ zhodnotila pôsobenie nadácie jej správkyňa Ľubica Lachká.

V roku 2012 zaevidovala nadácia v ôsmich grantových kolách 136 žiadostí o poskytnutie grantu na verejnoprospešné aktivity. Nitrianska komunitná nadácia pôsobí v Nitre desať rokov. Počas svojej existencie podporila celkovou sumou 617 550 eur 836 projektov.

„Dokázali sme nájsť desiatky darcov, ktorí chápu naše poslanie a dôverujú nám,“ konštatovala Lachká. Aj v tomto roku môžu firmy a jednotlivci podporiť nadáciu asignáciou dvoch percent z dane, venovaním finančného príspevku či priamou podporou konkrétneho vybraného projektu. Jednou z tradičných možností podpory je kúpa figúrky „človeče“ v životnej veľkosti z programu Aby ľudia ľuďom pomáhali. Tieto peniaze sú určené na podporu aktivít pre deti a mládež.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM