Rôzne

Niečo pre milovníkov umenia: V Moravciach je sprístupnená výstava mladej maliarky

Pokiaľ máte radi umenie, toto vás zrejme zaujme. V zlatomoraveckom kaštieli je sprístupnená nová umelecká výstava od umelkyne z nášho regiónu. Potrvá do konca týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Niečo pre milovníkov umenia: V Moravciach je sprístupnená výstava mladej maliarky
Zdroj: Dnes24.sk

Od začiatku tohto týždňa je v našom meste sprístupnená nová umelecká výstava. Nájdeme ju na prvom poschodí zlatomoraveckého kaštieľa, otvorenú počas pracovných hodín.

Ide o výstavu akrilových malieb od 24-ročnej začínajúcej umelkyne Lucie Fazekašovej, ktorá pochádza z obce Slepčany. Návštevníci si môžu pozrieť devätnásť obrazov z jej dielne, všetky sú s motívom zvierat, ktoré autorku, ako sama vraví, fascinujú a žije s nimi celý život.

Lucia Fazekašová sa maľbe venuje vyše roka. Pracuje ako nechtová dizajnérka a práve vďaka tejto práci sa dostala k maľovaniu. „Móda sa posunula a zákazníčky si už žiadali skôr jednoduchšie nechty, no ja som stále cítila tú potrebu maľovať. Dostala som preto nápad, že skúsim maľovať s akrilovými farbami na výkres, potom postupne na plátno,“ povedala začínajúca maliarka, pre ktorú maľovanie znamená relax, pri ktorom vraj dokáže vypustiť všetok stres. Jej výstavu si v Zlatých Moravciach budeme môcť prezrieť do 30. októbra 2016.

Na fotke: kaštieľ Migazziovcov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM