Barbara Dallosová Správy

Nevesta v blate na metalovom festivale: Aj takto to v týchto dňoch vyzerá v Novej Bani

Metalový festival Gothoom, ktorý v týchto chvíľach prebieha pri tajchu v Novej Bani už ani netreba zvlášť predstavovať. V posledných týždňoch spôsobil nemalý rozruch, nakoniec sa však koná a prebieha úplne pokojne. Skúsila si to už aj unesená nevesta.

Ilustračný obrázok k článku Nevesta v blate na metalovom festivale: Aj takto to v týchto dňoch vyzerá v Novej Bani
Zdroj: Dnes24.sk

Vyhrotené týždne…

Najväčší slovenský metalový festival začal pútať pozornosť už niekoľko týždňov pred jeho konaním. Skupine obyvateľov poriadne dvíhal žlč. Petícia, otvorené listy, zapojenie okresného KDH a podnet na prokuratúru. To všetko bolo súčasťou bojov medzi nezlomnými bojovníkmi proti festivalu a brániacimi sa organizátormi a fanúšikmi. Čítajte viac: Metalový festival rozhádal mesto: Signatári petície kričia nie, primátor tvrdí, že sa konať bude!

Na metal v bielom?

Festival sa nakoniec koná a problémy sa na ňom zatiaľ nevyskytli. „Zatiaľ to prebieha vo veľmi pokojnom tempe, od stredy bol problém len s dažďom,“ podotkol organizátor podujatia Peter Beťko. Ľudia sa podľa jeho slov zabávajú a užívajú si atmosféru festivalu. Gothoom prilákal metalistov nielen zo Slovenska, ale aj zo susedného Česka, dokonca i svadobčanov. ,,Včera sme tu mali únos nevesty zo svadby. Uniesli ju rovno do toho najväčšieho blata, ľudia si to užívali, zabávali sme sa," dodal Beťko.

Polícia v pozore, festival v pokoji

Incidenty na podujatí zatiaľ nezaznamenala ani polícia. Ako potvrdila banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková, polícia mala kvôli festivalu vypracovaný plán bezpečnostných opatrení. Situáciu na festivale stále monitoruje a dohliada na jeho priebeh. Keďže sa očakával zvýšený počet účastníkov, polícia podľa jej slov posilnila hliadky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM