Lucia Lauková Krimi

Nešťastie neďaleko Moraviec: Rodina ostala bez strechy nad hlavou, ľudia sa spojili a podávajú pomocnú ruku!

Rodina v obci neďaleko Zlatých Moraviec ostala bez strechy nad hlavou. So škodami, ktoré napáchal blesk si budú musieť poradiť. Pomocnú ruku im podáva obec aj najbližší.

Ilustračný obrázok k článku Nešťastie neďaleko Moraviec: Rodina ostala bez strechy nad hlavou, ľudia sa spojili a podávajú pomocnú ruku!
Zdroj: Peter Lincmaier

Podľa slov hovorcu KR HaZZ Nitra Michala Vargu, boli hasiči privolaní k požiaru rodinného domu v obci Žirany (okres Nitra) 3. mája krátko po 14.00 hodine. Do domu, ktorý bol pred dokončením a nemal hromozvod udrel blesk. V dome bývala 5 členná rodina. Na pomoc boli privolaní hasiči. „Na mieste udalosti zasahovalo jedenásť hasičov z hasičských staníc Nitra a Selenec so štyrmi kusmi techniky. Hasiči na likvidáciu požiaru nasadili jeden nízkotlakový prúd vody a jeden vysokotlakový prúd vody. Pre veľké zadymenie hasiči zasahovali v ochranných pretlakových maskách,“ informuje hovorca KR HaZZ Nitra Michal Varga. Požiar sa podarilo hasičom zlikvidovať približne za dve a pol hodiny.

„Spôsobená škoda bola odhadnutá na 15 000 eur. Hasičom sa podarilo uchrániť hodnoty za približne 50 000 eur. Na mieste zásahu bol prítomný zisťovateľ príčin požiarov. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania,“ informoval Michal Varga, hovorca KR HaZZ Nitra.

Najbližší príbuzní neostali voči ťažkej situácii svojej rodiny ľahostajní. Peter Lincmaier požiadal o pomoc prostredníctvom svojho FB profilu. „Ak niekto môže a hlavne chce prispieť tak tu je číslo účtu SK 6965000000000­091585445. Kaž­dá pomoc sa zíde, ďakujeme,“ uvádza Peter Lincmaier.

Na túto výzvu ľudia reagovali ihneď. Rodine ponúkajú pomoc pri rekonštrukcii či rôznych stavebných prácach. Zadarmo ponúkli aj sadrokartonárske práce v hodnote 1000 eur.

Rodine, ktorá sa ocitla z minúty na minúty bez strechy nad hlavou, sa snaží pomôcť aj obec Žirany. Ako nás informoval starosta obce Jozef Zsebi s upratovaním a vynášaním odpadu pomáhajú verejnoprospešní pracovníci. „Asi šesť pracovníkov pomáhalo vynášať z domu veci, ktoré po požiari ostali. Pokračujú rozoberaním strechy,“ povedal Jozef Zsebi.

Nie je to však jediná pomoc, ktorú obec zamýšľa. „Budúci týždeň budeme mať mimoriadne zastupiteľstvo a tam predpokladám odsúhlasíme jednorázovú finančnú pomoc. Tiež budú môcť prispieť aj občania alebo najbližší príbuzní,“ informoval Jozef Zsebi. Ako ďalej povedal Jozef Szebi presnú sumu, ktorou pomôžu rodine ešte nateraz nevie určiť. „Určite to však bude minimálne štvormiestna suma,“ dodal starosta obce Žirany Jozef Zsebi.

Nešťastie neďaleko Moraviec: Rodina ostala bez strechy nad hlavou
4
Galéria
Zdroj: Peter Lincmaier
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM