Kristína Striešková Futbal

Neprekazená dvojgólová radosť

Martin Hruška sa v dnešnom zápase v Dunajskej Strede postaral o tri body pre FC ViOn. Skóroval dvomi presnými zásahmi, a to bez reakcie domácich.

Od začiatku sa hralo obojstranne svižne, naši hráči však boli útočnejší a presnejšími rozohrávkami podnikali nebezpečné výpady na bránu. Dopomohla im k tomu aj obrana DAC-u, ktorá pôsobila po celý zápas neistým dojmom. Takto sa zrodilo aj vedenie hostí, keď Hruška vybehol spoza chrbát obrancov a hoci sa dostal do ostrého uhla, popri vybiehajúcemu brankárovi zasunul loptu do siete. Podobným spôsobom pridal aj druhý gól po chybe obrany. Zo strany domácich po prvej časti si zaslúžili pozornosť dva pokusy Delargea, prvý bravúrne chytil brankár a druhý išiel nad. Vzápätí veľkú šancu spálil Kabele, ktorý nikým neatakovaný chcel prelobovať brankára, ale ten končekmi prstov loptu odvrátil. Po zmene strán mohol zvýšiť striedajúci Paur, ale perfektný center Orávika poslal nad. V 75. minúte mohli hostia zvýšiť, ale Konečný vykopol loptu z bránkovej čiary. Víťazstvo hostí bolo plne zaslúžené, lebo pôsobili kompaktným dojmom, kým domáci hrali rozhárane. ** DAC 1904 Dunajská Streda – ViOn Zlaté Moravce 0:2** (0:1) Góly: 21., 60. Hruška. Rozhodoval: Horváth, ŽK: Hílek, Konečný, Marcin – Babic, Pavelka, 1965 divákov. Zostavy a striedania:
DAC 1904 Dunajská Streda: Kováč – Obert (65. Helísek), Struhár, Marcin, Konečný – Kabele, Hílek, Čorič, Zs. Németh – Delarge, Tomčák (65. Harsanyi).
ViOn Zlaté Moravce: Kuciak – Candrák, Janečka, Pavol Majerník, Chren – Orávik (88. Pavelka), Babic, Pavlovič, Hruška – Brčák (78. Hodek), Kuračka (46. Paur).

Hlasy trénerov: Kristián Németh, tréner Dunajskej Stredy: „Vedeli sme, že nás čaká silný súper. Chceli sme vyhrať a vypracovali sme si dosť šancí, žiaľ nepremenených. Naša obrana asistovala pri oboch góloch, obrancovia nesplnili základné úlohy. Na druhej strane, už dlhší čas nedokážeme dať gól.“ ** Juraj Jarábek, tréner ViOn-u:** „Kto neprišiel na zápas môže ľutovať, lebo mohol vidieť dobrý futbal vďaka obom mužstvám. Z nášho celku by som nechcel nikoho vyzdvihnúť, hrali sme dobre ako tím. Obrana stála na pevných nohách a to rozhodlo, lebo v rozhodujúcich chvíľach nás podržala.“

Zdroj: TASR, FC ViOn

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM