Veronika Kalinová Rôzne

Nájomné byty vo vlastníctve mesta? Obsadených je 100 %, niektorým Rómom hrozí vysťahovanie!

Veľkým novodobým problémom je dostupnosť bytov pre mladé rodiny. Zisťovali sme, aká je situácia ohľadom nájomných bytov mesta v Zlatých Moravciach.

Ilustračný obrázok k článku Nájomné byty vo vlastníctve mesta? Obsadených je 100 %, niektorým Rómom hrozí vysťahovanie!
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto vlastní 230 nájomných bytov a všetky sú obsadené. Čo sa týka výšky nájmu v mestských bytoch, tá je rôzna. „Výška nájomného je stanovená podľa kategórie a plochy bytu a pohybuje sa cca od 86,74 € až do 213,50 €,“ uviedol riaditeľ Službytu Peter Sendlai.

Mestské nájomné byty sa nachádzajú na Ulici 1. mája a Rovňanovej ulici. „Mesto vlastní aj takzvané hybridné domy. V nich je bytový dom odpredaný do osobného vlastníctva, ale sú tam aj nepredané byty, ktorých vlastníkom je mesto Zlaté Moravce,“ bližšie objasnil riaditeľ Službytu. Takého hybridné domy sa nachádzajú na ulici Kalinčiakova, Tekovská a Hviezdoslavova.

V tomto roku prebieha aj 5 exekúcií a tiež je návrh na ďalších 5 exekúcií. „Po ukončení exekúcie sa bude podľa rozhodnutia súdu pokračovať vo vysťahovaní alebo vyprataní bytu, to sa týka rómskych nájomníkov,“ povedal Sendlai.

Podľa rozhodnutia komisie zdravotníctva, sociálnej a bytovej politiky bolo v roku 2013 pridelených 6 bytov I. a II. kategórie. Mesto Zlaté Moravce momentálne eviduje 180 žiadostí o pridelenie mestského nájomného bytu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM