Kristína Striešková Kultúra

Najlepší jazdci zo Slovenska opäť v Topoľčiankach

Národný žrebčín spolu so Slovenskou jazdeckou federáciou zorganizoval dvojdňové majstrovstvá Slovenska v drezúrnom jazdení. Prekvapením bola vysoká účasť detských a juniorských súťažiacich.

Počas celého víkendu bol areál Národného žrebčínu v Topoľčiankach dejiskom Majstrovstiev Slovenska v drezúrnom jazdení. Viac ako 60 jazdcov a koní súperilo o titul majstra Slovenskej republiky. Program súťaže začal počas sobotňajšieho dopoludnia prvými jazdami v detských a juniorských kategóriách.

Hodnotenie jednotlivých výkonov jazdcov i koní mala na starosti vždy trojica rozhodcov. //„Je zvykom, že jednotlivé disciplíny hodnotia profesionáli aj zo zahraničia. Okrem slovenských arbitrov hodnotili súťažiacich aj odborníci z Maďarska a Českej republiky,“ //hovorí Emil Kovalčík z Národného žrebčína. Druhý deň pretekov odhalil mená majstrov v kategóriách seniorov, juniorov a detí. Postup na majstrovstvá sveta si svojou jazdou vybojoval kôň Sunshine, ktorý patrí Národnému žrebčínu. Zásluhu na víťazstve Sunshine-a mal aj jeho jazdec Peter Vančo. Rozhodcovia ich drezúrnu jazdu označili za najlepšiu v súťažnej kategórii mladých koní.

Organizátorov potešila najmä vysoká účasť v detských a juniorských súťažiach. „Nastupujúca drezúrna generácia je plná talentovaných jazdcov. Ich výkony boli vysoko hodnotené,“ hovorí Emil Kovalčík. Národný žrebčín Topoľčianky najbližšie pripravuje dostihový deň, ktorý je naplánovaný na 5. august. Počas septembra organizuje Majstrovstvá SR dvojzáprahov a Majstrovstvá SR vo voltíži.

Výsledky z majstrovstiev SR v drezúre nájdete na oficiálnej stránke Národného žrebčína.

Moravce24/Ján Suchodolinský

Zrebcin_drezura
13
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM