Peter Klimant Rôzne

Najkurióznejšie prípady vandalizmu v našej MHD: Bitky počas jazdy aj miznutie kladiviek

Napriek tomu, že Zlaté Moravce nepatria k mestám s rozvinutou sieťou mestskej hromadnej dopravy, stávajú sa aj tu rôzne bizarné poškodenia autobusov a iné vyčíňania výrastkov. Cestujúci boli dokonca viackrát svedkami bitky priamo počas jazdy.

Ilustračný obrázok k článku Najkurióznejšie prípady vandalizmu v našej MHD: Bitky počas jazdy aj miznutie kladiviek
Zdroj: Dnes24.sk

Naše mesto nemá nejak extra rozvinutú sieť mestskej hromadnej dopravy. „V Zlatých Moravciach nám premáva len jeden autobus MHD, preto nie sú prípady vandalizmu časté,“ prezrádza Gabriel Farkaš z Arriva Nitra. Napriek tomu sa tu zopár prípadov našlo. Toto je rebríček tých najkurióznejších.

  • 1.Bitky priamo počas jazdy. „V mestskej doprave sa párkrát v minulosti stalo , že vodič musel volať mestskú políciu, keď si nevedel dať rady s deťmi zo sociálne slabších rodín na rannom spoji do školy z Chyzeroviec. Robili neporiadok alebo sa bili, čo znepríjemňovalo cestovanie ostatným cestujúcim,“ prezrádza Farkaš.
  • 2. Miznutie bezpečnostných kladiviek je v MHD v Moravciach veľmi častým javom.
  • 3. Dorezané sedačky. Pri nich sa vinník hľadá ťažko. Podľa Farkaša sa však raz podarilo páchateľa prichytiť s nožíkom v ruke a tak to musel celé preplatiť. Samozrejme, na sedačkách si vandali zgustnú vždy najviac. Okrem dier je bežnou praxou i „žuvačkový poťah“ a kadejaké čarbanice.
  • 4. Prípady vandalizmu sa často stávajú aj na zástavkách. Vandali ničia cestovné poriadkov, trhajú a poohýbajú skrinky na vylepenie cestovných poriadkov, odtrhujú logá alebo zastávky pomaľujú a počmárajú všelijakými grafitmi.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM