Adriana Blahová Kultúra

Nahrávanie pre rádio: Ady Hajdu ako debil a sexi dvojičky!

V pondelok večer prebehlo v MSKŠ nahrávanie humoristicko-hudobného programu Dvaja podvodníci pre RTVS. Diváci sa ho mohli priamo zúčastniť. Zlatomoravskému publiku sa predstavil Ady Hajdu, Martin Mňahončák, dvojičky Lucia a Petra Molnárové.

Úvodné slová patrili Ady Hajdu. Divákov zoznámil s projektom. Hneď v úvode rozosmial publikum. Nie jedenkrát. A to sa program len rozbiehal. Na pódium si prizval kolegu Martina Mňahončáka.

Dej bol postavený na dialógu týchto dvoch protagonistov. Martin Mňahončák predstavoval inteligenného, sarkastického a racionálneho „chlapíka“. Oproti nemu sedel voľnomyšlienkársky, tak trochu jednoduchší, komický a pohodový sukničkár. Vo vzájomnom rozhovore sa najskôr bavili o honoráre. Debata sa plynule zvrhla na nohavice a víno zo secondhandu, parochne, prezidenta i celú vládu, ženy a upratovanie. Jednoduché prvky v absurdnej kombinácii.

Počas hry si na pódium herci zavolali herečku a speváčku Luciu Molnárovú. Zaspievala za doprovodu huslí a gitary. Vzápätí sa do rozhovoru zapojila tiež. Scenárista múdro využil motív dvojičiek a scéna so zámenou priateliek patrila k najvydarenejším. Z nej vyšiel Martin Mňahončák ako šiši a Ady Hajdu ako debil. Na záver si sestry Molnárové strihli duo. „Bežne sa veľmi nestretávame na javisku. Naposledy sme spolu spievali, keď sme mali asi dvanásť rokov,“ spomína Lucia Molnárová.

Predstavenie sa nesnažilo byť vtipné. Ľudia sa jednoducho schuti zasmiali. A to pomerne často. Vtipy nepôsobili nútene, konverzácie boli dynamické a záživné. Scenár bol skvelo napísaný a výkon hercov bravúrny.

Nahrávanie pre rádio: Ady Hajdu ako debil a sexi dvojičky!
1
Galéria
2 podvodnici
41
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM