Peter Klimant Rôzne

Na zlatomoraveckom gympli prebehla modernizácia: Akými novinkami sa škola môže pochváliť?

Gymnázium Janka Kráľa chce byť modernou školou. Práve preto sa vedenie gympla rozhodlo pustiť do zaujímavého projektu, ktorým sa celý vyučovací proces poriadne zmodernizoval. Toto všetko sa im zatiaľ podarilo dosiahnuť...

Ilustračný obrázok k článku Na zlatomoraveckom gympli prebehla modernizácia: Akými novinkami sa škola môže pochváliť?
Zdroj: Dnes24.sk

V minulom školskom roku začali pedagógovia Gymnázia Janka Kráľa v Zlatých Moravciach pracovať na projekte, ktorého cieľom je profilácia školy smerom k záujmom a vzdelávacím potrebám žiakov a predovšetkým k aktuálnym a perspektívnym potrebám vedomostnej spoločnosti a trhu práce.

Prebehli modernizáciou

„V marci 2014 sa začala prvá fáza projektu zameraná na inovovanie vzdelávania, zriadenie chemicko-biologického laboratória a modernizáciu pomôcok.Pedagógovia zapojení do projektu pripravovali inovované učebné materiály, riešila sa modernizácia technického a materiálneho vybavenia gymnázia. Škola bola vybavená študijnými materiálmi a učebnými pomôckami v predmetoch biológia, chémia, slovenský jazyk a literatúra, anglický jazyk, nemecký jazyk, ruský jazyk, dejepis, občianska náuka, matematika a fyzika,“ informovala Elena Ujčíková z Gymnázia Janka Kráľa.

Druhá fáza projektu sa podľa jej slov začala v septembri minulého roka. Ide o „implementáciu inovovaných vzdelávacích prostriedkov do vyučovania“. „Znamená to praktické použitie inovovaných učebných materiálov, študijných materiálov, odbornej literatúry a didaktických pomôcok, ktoré škola získala vďaka projektu. Študenti pracujú s novými informačno-komunikačnými technológiami, učebnými materiálmi, ktoré umožňujú efektívnejšie získať nové poznatky a použiť ich pri riešení tvorivých úloh,“ povedala Ujčíková .

Lepšie vyhliadky po škole

Týmto podľa nej študenti získajú zručnosti, ktoré im po škole pomôžu úspešne sa začleniť do pracovného ale i bežného života. Všetky tieto študijné, odborné materiály a didaktické pomôcky, ktoré škola získala z projektu, budú využívať všetci pedagógovia nie len priamo na vyučovaní ,ale aj pri príprave svojich žiakov na rôzne súťaže, olympiády a budú sa využívať aj pri ústnych maturitách.

„Je cieľom a zároveň snom každého pedagóga, aby študentov naučil nové vedomosti a zručnosti po stránke odbornej, aby sa s jeho pomocou a vedením študenti naučili nielen teoretické, ale najmä praktické zručnosti, ktoré im pomôžu vybrať si ďalšie vzdelávanie a po jeho absolvovaní sa presadiť na trhu práce. To je aj cieľ projektu „Premena tradičnej školy na modernú,“ dodala Ujčíková.

Foto: Gymnázium Janka Kráľa

Zlatomoraveckí gympláci vo svojom novom biologicko-chemickom laboratóriu
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM