Peter Klimant Rôzne

NA VLASTNEJ KOŽI: Zlatomoravecká mamička o prvom dni svojej dcéry v škole

Mnoho detí si do školskej lavice dnes zasadlo po prvýkrát. Pre malých prváčikov je prvý školský deň významnou udalosťou. Tento dôležitý okamih zdieľajú s prváčikmi aj ich rodičia. Mladá mamička Katka zo Zlatých Moraviec nám porozprávala, ako prežívala tento deň so svojou dcérkou.

Ilustračný obrázok k článku NA VLASTNEJ KOŽI: Zlatomoravecká mamička o prvom dni svojej dcéry v škole
Zdroj: TASR

"Lucka je moja prvá dcéra, tak som mala premiéru tohto dňa. Dopadlo to ale dobre. Vôbec som sa nejako pre ňu nestresovala. Vedela som, že sa do školy teší, hovorila o nej dookola posledné dva týždne, preto som vedela, že to pôjde bez problémov. Ráno sme ju vyobliekali a šli sme tam,“ prezradila mamička.

Na otázku, či boli aj nejaké slzy, priznala, že áno. „Pred odchodom sa ma spýtala na svoju pani učiteľku zo škôlky, či tam bude. Keď som jej povedala, že nie, tak trošku začala mrnčať. Vysvetlila som jej, že tam bude rovnako milá pani učiteľka, no moc to nepomohlo,“ povedala Katka.

„Po škole si Lucka pochvaľovala, bola spokojná, aj s pani učiteľkou. Páčili sa jej nové deti. Potom mi ešte prstom ukazovala, že by chcela, aby tá, tá a tá boli jej nové kamarátky. Čo ma prekvapuje, pretože v škôlke bola dosť hanblivá a tichšia. Od jednej odkukala aj dva vrkoče a mám nakázané jej to tak zajtra spraviť. Chceli sme ísť ešte na zmrzlinu na konci, pre dážď nič z toho. Doma sme to potom sladkosťou oslávili aj so starými rodičmi,“ dodala Katarína.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM