Peter Klimant Rôzne

Na tvárach mali obavy aj očakávania: Zlatomoraveckí prváci a ich premiéra na gymnáziu v obrazoch!

Prázdninám už odzvonilo a študenti sa vracajú do svojich škôl. Sú medzi nimi aj stovky prvákov, ktorí svojich nových spolužiakov uvidia po prvýkrát. Zavítali sme medzi nich a to konkrétne na Gymnázium Janka Kráľa.

Ilustračný obrázok k článku Na tvárach mali obavy aj očakávania: Zlatomoraveckí prváci a ich premiéra na gymnáziu v obrazoch!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Študentský život sa pre prvákov gymnazistov začal dnes o ôsmej hodine ráno. Na začiatku ich čakal príhovor od ich nového triedneho pána profesora, ktorý privítal svojich nových študákov a zaželal im veľa úspechov v štúdiu. Po príhovore sa ešte poriešili nejaké tie technické veci a prvá oficiálna „hodina“ bola u svojho konca.

Po nej sme sa nových gymnazistov opýtali na ich prvé dojmy z novej školy. “Mne sa to tu celkom páči zatiaľ, Milého triedneho máme, takého srandovného,“ prezrádza s úsmevom Natália (15) z 1.A. Gymnázium si vraj vybrala najmä kvôli tomu, že na konci základnej ešte nebola celkom rozhodnutá kam ďalej.

Jej nová spolužiačka Ingrid (15) sa najviac obáva učenia, ktorého bude podľa nej určite viac. „Bude to tu rozhodne ťažšie. Začnem sa už aj ja viac učiť, pretože doteraz som tomu veľa nedávala,“ povedala. Zároveň prezradila, že najviac sa teší na prestávky.

Na záver čakalo všetkých študentov oficiálne privítanie riaditeľkou školy, ktoré prebehlo v aule gymnázia. Veľa úspechov do nového školského roka študentom zaprial i poslanec Slovenskej národnej rady Marián Kéry.

V našej foto a videogalérii si môžete pozrieť, ako vyzeral začiatok školského roka prvákov zo zlatomoraveckého gymnázia.

Prvý školský deň prvákov z gymnázia
19
Galéria
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk
Študentka 1. A a jej triedny pán profesor
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM