Peter Klimant Futbal

Na trávniku Trnavy našim nešla karta: FC ViOn skončil opäť bez bodu

Zlaté Moravce v rámci 23. kola Fortuna ligy zavítali do Trnavy. Futbalisti ViOn-u opäť nemali šťastie na svojich kopačkách a domov si nepriniesli ani jeden bod.

Ilustračný obrázok k článku Na trávniku Trnavy našim nešla karta: FC ViOn skončil opäť bez bodu
Zdroj: TASR

Trnavčania začali ofenzívne a už v 3. minúte Vlasko efektnými nožničkami vystrelil vedľa brány. O dve minúty neskôr Sabo z rohu šestnástky strelou k ľavej žrdi dostal Spartak do vedenia. V 11. minúte strelu Clebera do rovnakého miesta kryl pozorný brankár Kováč. Podobne si brankár ViOn-u poradil aj so strelou Vlaska. Domáci mohli zvýšiť vedenie krátko pred uplynutím pol hodiny hry, ale skúsený brankár hostí vyškriabal na roh gólovú hlavičku Hlinku po ideálnom centri Vlaska. V priebehu prvého polčasu mali domáci viac z hry, no proti pozornej obrane Zlatých Moraviec a výbornému Kováčovi sa gólovo viac nepresadili. Hostia sa snažili podnikať rýchle protiútoky so snahou využiť hrotového útočníka Pavelku, toho však skvele hrajúci Nikolič do zakončenia nepustil.

Do druhého polčasu vstúpila Trnava veľmi dobre, keď už v 48. minúte Cleber tečovanou strelou zvnútra šestnástky zvýšil na 2:0. Po tomto góle prišli chvíle hostí. Najskôr nebezpečne vystrelil Charizopulos, o chvíľu dobrú šancu nevyužil Orávik a do tretice strelu Charizopulosa kryl trnavský brankár Kelava. Paradoxná situácia nastala v 55. minúte, niekoľko sekúnd po vystriedaní Pavelku, ktorý sa s týmto striedaním nevedel zmieriť a za správanie sa na lavičke mu rozhodca ukázal žltú kartu. V 65. minúte bol blízko ku gólu striedajúci Vojtuš, ale neprestrelil spleť brániacich nôh. O minútu už Trnavčania viedli 3:0, keď veľmi dobre hrajúci Cleber strelou z 25 m k ľavej žrdi nedal Kováčovi šancu. Štvrťhodinu pred koncom prišla znovu chvíľa Vojtuša, ktorý strelou z dobrých tridsiatich metrov vyprášil rukavice Kováča. V závere mohli domáci pridať aj štvrtý gól, ale po rohovom kope Saba a spätnej hlavičke Nikoliča prehlavičkoval bránu Bortel.

Hlasy trénerov

Juraj Jarábek, tréner Trnavy: „Po vypadnutí zo Slovenského pohára bolo našou povinnosťou zvíťaziť. Vedeli sme, že súper má dobrú defenzívu, našťastie nám pomohli góly na začiatku polčasov. V stretnutí sme mali dosť ďalších šancí, napriek tomu výsledok 3:0 berieme.“

Branislav Mráz, tréner Zlatých Moraviec: „Dnešný zápas ukázal, že nie sme v optimálnej forme. Stretnutie ovplyvnili začiatky oboch polčasov, keď sme inkasovali v piatej minúte a potom aj v štyridsiatej ôsmej. Nepodarilo sa nám skórovať, čo negatívne vplýva na hráčov. Nezostáva nám nič iné, musíme dobre využiť reprezentačnú prestávku a počas nej popracovať na zlepšení.“

Spartak Trnava – ViOn Zlaté Moravce 3:0 (1:0)

Góly: 48. a 66. Cleber, 5. Sabo. Rozhodoval: Mastiš, ŽK: Kelava – Charizopulos, Pavelka, Pintér, Chren, 2803 divákov

zostavy a striedania:

FC Spartak Trnava: Kelava – Janečka, Nikolič, Bortel, Čonka – Casado, Hlinka (77. Greššák) – Cleber (76. Jirka), Vlasko, Sabo – Sládek (59. Vojtuš)

FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Pavlenda, Tipurič, Pintér, Chren – Szöke, Charizopulos (73. Mikinič) – Mazan (46. Juhar), Karaš, Orávik – Pavelka (54. Mance)

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM