Peter Klimant Samospráva

Na svete je meno novej kandidátky na primátorku Moraviec: KDH si zvolilo Eckhardtovú

Na jeseň tohto roku nás čakajú komunálne voľby, kde si zvolíme i nášho nového primátora. Už teraz sa postupne dozvedáme mená jednotlivých kandidátov na tento post. Najnovšie so svojou kandidátkou prišlo KDH, ktoré si zvolilo šéfku župných nemocníc.

Ilustračný obrázok k článku Na svete je meno novej kandidátky na primátorku Moraviec: KDH si zvolilo Eckhardtovú
Zdroj: Dnes24.sk

Kandidátkou KDH na primátorku Zlatých Moraviec bude Marta Eckhardtová. S týmto rozhodnutím prišli v týchto dňoch členovia Okresného centra KDH a klubu KDH v Zlatých Moravciach. Eckhardtová je riaditeľkou krajom zriadenej neziskovky, ovládajúcej nemocnice v Topoľčanoch a Leviciach.

„Mesto je jedným z najzanedbanejších na Slovensku. Za posledné štyri roky sa v ňom len klamalo o možných investoroch a investíciách, zavádzalo sa, sadili sa kvietky a maľovalo sa všetko, čo sa dalo. Žiadna významná investícia však nebola,“ konštatoval predseda Okresného centra KDH Miroslav Kráľ. Ten je zároveň poverený podpísaním koaličnej dohody s inými stranami, ktoré podporia Eckhardtovú ako kandidátku na primátorku.

Ideálna kandidátka

Podľa KDH je Eckhardtová ideálnou kandidátkou, ktorá má všetky potrebné vlastnosti pre tento post. „Okresné mesto a jeho úroveň má vplyv na celý okres a na každú obec v okrese. Preto sme sa rozhodli pre kvalitného odborníka, špičkového manažéra a slušného človeka,“ informoval Kráľ.

Prioritou je nemocnica

Prioritou KDH vo voľbách bude zachovanie a rozvoj nemocnice v meste, práca a plat za prácu, bytová výstavba, odstraňovanie korupcie a vysoko efektívna služba občanom zo strany mestského úradu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM