Peter Klimant Samospráva Samospráva

Na radnici nastane dôležitá personálna zmena: Vieme, kto sa stane novým prednostom

Ako avizoval novozvolený primátor ešte pred nástupom do funkcie, na poste prednostu mestského úradu nastanú zmeny. Kto sa po novom stane najdôležitejším úradníkom mesta?

Ilustračný obrázok k článku Na radnici nastane dôležitá personálna zmena: Vieme, kto sa stane novým prednostom
Zdroj: Dnes24.sk

Primátor Dušan Husár avizoval ešte pred svojím oficiálnym nástupom do funkcie, že po príchode do úradu bude jedným z jeho prvých krokov aj výber nového prednostu radnice. Husár prevzal opraty nad mestom v pondelok 9. mája, prednostom je však momentálne ešte stále Marián Takáč, ktorý zároveň zastáva aj funkciu náčelníka mestskej polície. Obrátili sme sa preto na radnicu, aby sme zistili, kto a kedy Takáča vystrieda.

Novým prednostom zlatomoraveckého mestského úradu sa podľa vyjadrenia mesta stane 53-ročný Zlatomoravčan Marián Kováč.

„V súčasnej dobe pracuje ešte v Štátnej pokladni, požiadal o ukončenie pracovného pomeru a čerpá dovolenku. Kedy oficiálne začne pracovať, bude po dohode s primátorom mesta,“ povedala pre náš portál Ingrid Streďanská z mestského úradu, podľa ktorej Kováč v minulosti pracoval v štátnej správe aj v Zlatých Moravciach.

„Pán primátor si nového prednostu vyberal kvôli tomu, že ho pozná dlhé roky a dôveruje mu, je občan Zlatých Moraviec, nemá žiadne rodinné prepojenie na Mestský úrad, ani na príspevkové organizácie mesta. Má dobré referencie na svoju prácu a odbornosť,“ vysvetľuje Streďanská.

Čo sa týka súčasného prednostu Mariána Takáča, ten si podľa Streďanskej momentálne taktiež čerpá svoju dovolenku a po jej návrate bude vykonávať funkciu náčelníka mestskej polície. Ďalej sme sa zaujímali aj o to, či po ukončení svojho prednostovania dostane i odstupné a koľko to presne bude. Z radnici nám však prišla len odpoveď, že Marián Takáč zatiaľ žiadne odstupné nedostal.

Marián Takáč pochádzajúci z Trnovca nad Váhom sa stal prednostom zlatomoraveckej radnice 27. októbra 2015 za úradovania vtedajšej zastupujúcej primátorky Marty Balážovej. Okrem prednostovania súčasne vykonáva aj prácu náčelníka mestskej polície, kde pôsobí od roku 2011.

Môže vás zaujímať:

VIDEO: Dušan Husár už zložil slávnostný sľub. Vypočujte si jeho prvé slová po nástupe do funkcie

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM