Peter Klimant Samospráva

Na prvýkrát to nevyšlo, tak to skúsia znova: Poslanci budú opäť hlasovať o prevzatí vysokého úveru

Od posledného zasadnutia zastupiteľstva prešlo len pár dní a už tu máme ďalšie. Jedná sa o mimoriadne zasadnutie, ktoré sa bude zaoberať čisto problémom mestskej nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Na prvýkrát to nevyšlo, tak to skúsia znova: Poslanci budú opäť hlasovať o prevzatí vysokého úveru
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Zasadnutie MsZ sa bude konať v stredu o 15:00 hodine v obradnej sále Mestského strediska kultúry a športu v Zlatých Moravciach. Na programe je len 16 bodov. Jedná sa o mimoriadne zasadnutie, ktoré bude riešiť prevzatie úveru na rekonštrukciu tepelného hospodárstva v mestskej nemocnici.

Toto sa riešilo ešte na minulom zasadnutí, keď poslanci neodklepli prevzatie úveru vo výške 382-tisíc eur. Väčšina poslancov sa hlasovania zdržala. Peniaze majú byť použité na opravu nemocničných kotlov a potrubí, ktoré sú vraj v žalostnom stave.

Podľa riaditeľa nemocnice Martina Cimráka prichádza mestská nemocnica takto o vysokú čiastku peňazí, ktoré sa strácajú pre úniky tepla zo starého potrubia. Rovnako vraj hrozí, že kotle nemusia počas najbližšej vykurovacej sezóny vydržať. Pre tieto dôvody chce mesto spoločne s vedením nemocnice dať poslancom opätovne hlasovať o návrhu na prevzatie tohto úveru.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM