Peter Klimant Krimi

Na hrade Hrušov zažili šok: Zlodeji ho doslova vybielili, rekonštrukcia kvôli nim skončila!

Známa turistická atrakcia hrad Hrušov padol za obeť zlodejom. Tí ho doslova vybielili. Z priestorov hradnej zrúcaniny ukradli všetko, čo sa ukradnúť dalo.

Ilustračný obrázok k článku Na hrade Hrušov zažili šok: Zlodeji ho doslova vybielili, rekonštrukcia kvôli nim skončila!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Nepríjemný šok zažili v noci z pondelka na utorok členovia občianskeho združenia OZ Leustach, ktoré sa dlhé roky stará o zrúcaninu hradu Hrušov. Známu pamiatku totiž niekto vykradol. Kvôli zlodejom sa tak podľa občianskeho združenia práce pri rekonštrukcii hradu skončili.

"Zlodeji ukradli doslova všetko – krovinorez, miešačku, centrálu, táčky, lopaty, čakany, všetko murárske náradie, ochranné pracovné prostriedky, všetok kuchynský riad, taniere, príbory, poháre, minerálnu vody a malinovky pripravené pre dobrovoľníkov… Jedným slovom hrad Hrušov bol po 300 rokoch opäť „vybielený“. Ale doslova! Informovalo občianske združenie OZ Leustach.

Celým prípadom sa už zaoberá polícia. „Predbežne bola vyčíslená škoda na 3 500 eur. Polícia na objasnení prípadu intenzívne pracuje. Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre prečin krádeže,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

„Je to neľudské, ak združenie založené na dobrovoľníckej činnosti a odkázané na podporu donorov príde o všetky technické a materiálne prostriedky, ktoré tak ťažko a postupne získavalo,“ okomentovalo poľutovaniahodný čin občianske združenie OZ Leustach, ktorého vedenie dodalo, že so záchranou hradu plánujú pokračovať i po tomto nepríjemnom incidente.

Na fotke: Hrad Hrušov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM