Peter Klimant Rôzne

Na Facebooku primátora sa rozhorel spor: Ľudia vzali útokom tabuľu z námestia!

Už aj Zlaté Moravce sa postupne začínajú radiť k moderným mestám 21. storočia. Radnica totiž na Námestí Andreja Hlinku zriadila free WiFi sieť. Kým net zdarma si viacerí ľudia chvália, lavínu veľkého odporu spustila tabuľa, ktorá o wifi informuje.

Ilustračný obrázok k článku Na Facebooku primátora sa rozhorel spor: Ľudia vzali útokom tabuľu z námestia!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Tá sa spustila na facebookovom profile primátora Petra Lednára. Veľká tabuľa s nápisom „free Wi Fi“, ktorá je o výške minimálne troch metrov, prekáža viacerým ľudom. „ Nápad dobrý, ale tá otrasná tabuľa tam to pekné prostredie iba špatí a to určite stála cca 1000 € a zas si niekto v tomto ZM s.r.o. zarobil,“ sťažuje sa napríklad jeden z diskutujúcich.

Do diskusie sa zapojil aj samotný primátor, ktorý na daný komentár reagoval. „Tabuľa je vyriešená samozrejme sponzorsky!“ Ľudia sa však do nej púšťali i naďalej: „Prosím vás, dajte tú hnusnú tabulu odtiaľ!“ prosil Luboš. „Tá obrovská tabuľa je maximálne neestetická a zbytočná.....­.všade, kde som zatiaľ bola a bola to zóna free wifi, tak tam inteligentne a nevtieravo bolo zopár malých estetických tabuliek na lavičkách,“ sťažovala sa Stanislava. Niektorí diskutujúci dokonca označili tabuľu za „totálne kolotoče“.

Podľa slov primátora Lednára sa ľudia nemusia báť. Tabuľa je vraj len dočasná, aby si ju každý všimol a časom bude odstránená. Samozrejme, nie každý bol proti nej, viacero ľudí sa postavilo za primátora a s tabuľou nemalo problém. „Perfektný nápad, doba ide dopredu a som rada, že naše mesto nezaháľa. Kto chce, nech wifi využije a kto nie, ten nech nekritizuje a príde s niečím svojím,“ vyjadrila sa Erika.

Našli sa však aj takí, ktorým okrem tabule vadila aj celá wifina. „Bez urážky, ale to čo je za nápad dať wifi pri fontánku? Ľudia sa majú ísť prejsť do mesta odreagovať a nie mailovať v prírode? A ta modrá tabuľa sa totálne hodí k tým historickým kockám! Mám dosť,“ napísala naštvaná Andrea. Tu však primátor podotkol, že free Wifi sieť bola zriadená na podnet občanov a ľudí.

Tí ju môžu využívať od piatka v okolí celej fontány. Okrem nej je v meste ďalšia takáto zóna, konkrétne na Námestí Hrdinov, pri Soche Partizána.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM