Peter Klimant Rôzne

Na Facebooku mestského webu sa strhla lavína kritiky: Vianočné trhy v Moravciach predsa len budú, ale...

Vianočné trhy sa tento rok v Zlatých Moravciach predsa len uskutočnia. Správa o ich konaní však príliš veľa ľudí nenadchla. Skôr naopak. Na Facebooku mestského informačného portálu sa už strhla lavína kritiky zo strany občanov. Čo ľuďom vadí?

Ilustračný obrázok k článku Na Facebooku mestského webu sa strhla lavína kritiky: Vianočné trhy v Moravciach predsa len budú, ale...
Zdroj: TASR

Ešte začiatkom novembra nás radnica informovala, že v Zlatých Moravciach si na námestí ani tento rok neužijeme žiadne vianočné trhy. Vraj o ne nebol záujem zo strany občanov. Mesto však svoj názor zrejme zmenilo. Vianočných trhov na námestí sa predsa len dočkáme.

Kritika Zlatomoravčanov

Táto správa však zrejme príliš veľa ľudí nenadchla. Spomínané vianočné trhy sa totiž uskutočnia tento utorok a stredu od 9:30 do 11:30 hodiny, teda dva dni po dve hodiny. Po tom, čo mesto zverejnilo túto správu na Facebooku svojho informačného portálu, spustila sa lavína kritiky zo strany občanov, ktorým sa spomínaný dátum ani čas dvakrát nepozdáva.

„Prečo taká bláznivá hodina? Veď vtedy je veľká väčšina ľudí v práci. Prečo nie večer? Takto to vyznieva iba ako "pro forma“, že niečo bolo, aj keď mi je jasné, že tu v Moravciach je ťažké dostať ľudí niekde na akúkoľvek hodinu a akýkoľvek program… ale aj tak,“ napísal v diskusii Marek.

Pre Boha, vážne? V utorok a v stredu a na dve hodiny doobeda? Vážne? Pýtala sa mesta Maja. „Akcia ako hrom! Až mi to dych vyrazilo. A potom sa sťažujme, že na Vianočné trhy nikto nechodí,“ napísala Adri.

Ľudia sa v diskusii jasne vyjadrili, že o vianočné trhy by záujem mali, no pre pracovné povinnosti sa ich jednoducho nebudú môcť zúčastniť. „Keby to bolo aspoň popoludní alebo večer, tak by som istotne prišiel. Ale takto… som v práci,“ napísal Roman, ktorý však zároveň mestu odkázal, že i snaha sa cení. Len jedna diskutujúca uviedla, že si pre trhy možno zoberie dovolenku.

Odpoveď organizátorov

Na kritiku ľudí mesto v diskusii na Facebooku nereagovalo. Odpovedi sa dočkal len jeden občan, ktorý sa pýtal na to, kto akciu organizuje. Organizátorom je samozrejme Mestské stredisko kultúry a športu (MSKŠ) v spolupráci so samotným mestom. Kedže však otázka, prečo sa trhy nekonajú v čase, kedy by sa ich mohlo zúčastniť viacero ľudí, ostala nezodpovedaná, obrátili sme sa s ňou priamo na MSKŠ.

„Mesto Zlaté Moravce a MSKŠ organizuje Vianočné trhy na Námestí A. Hlinku v dňoch 15. – 16. 12. 2015 od 9:30 do 11:30 hod. z toho dôvodu, že na trhoch si budú predávať svoje produkty hlavne deti a zamestnanci základných škôl. Ide o trhy, kde si budú môcť školy a zariadenia predávať svoje darčeky za symbolickú cenu, a tak budú reprezentovať svoje zručnosti a školu,“ odpovedala Klaudia Ivanovičová, manažérka kultúry MSKŠ.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM