Kultúra

Múzeum prichádza s besedou: Budeme môcť poodhaliť záhady a zaujímavosti Indie

Zaujímavé pripravované podujatie Mestského múzea v Zlatých Moravciach. Budeme sa môcť preniesť do exotickej Indie a spoznať zaujímavosti a záhady tejto starobylej kultúry.

Ilustračný obrázok k článku Múzeum prichádza s besedou: Budeme môcť poodhaliť záhady a zaujímavosti Indie
Zdroj: Dnes24.sk

Záhadami a zaujímavosťami Indie nás prevedie autor 4. digitálnych kníh Jaroslav Burjaniv na besede, ktorá sa uskutoční vo štvrtok 22. júna 2017 o 10.00 hod. a 15.00 hod. v priestoroch Mestského múzea v Zlatých Moravciach.

„Prostredníctvom fotografií, ktoré si priniesol so sebou z krajiny, v ktorej strávil niekoľko rokov, vyrozpráva príbeh o pamiatkach, spôsobe života, stravovaní, sviatkoch, či tradíciách. Ak máte nezodpovedané otázky, alebo by ste sa chceli dozvedieť, čo vás zaujíma, svoje odpovede tu dostanete,“ informuje Ľubica Packová-Zahradárová z Ponitrianskeho múzea, ktorého pobočkou je Mestské múzeum v Zlatých Moravciach.

Hoci India patrí medzi chudobné krajiny, v mnohých oblastiach vlastní špičkové technológie a jej rozvoj je nesporný. Táto neopísateľne nádherná exotická krajina sa môže pýšiť rôznymi skvostami architektúry. Za klenot je považovaný Tádž Mahal, ktorý je postavený z mramoru a zdobený 28 druhmi drahokamov a polodrahokamov.

Obdivuhodné sú i kolesové chrámy, či, železný stĺp v Dillí, ktorý má 8 metrov s hmotnosťou 10 ton čistého železa a napriek veku 1700 rokov nepodlieha korózii.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM