Krimi

Muž (48) z nášho okresu sa mal nebezpečne vyhrážať: Polícia uňho zaistila muníciu

Polícia riešila v okrese Zlaté Moravce prípad nebezpečného vyhrážania. Pri jeho riešení našli muži zákona u podozrivého muža (48) viacero zbraní a munície.

Ilustračný obrázok k článku Muž (48) z nášho okresu sa mal nebezpečne vyhrážať: Polícia uňho zaistila muníciu
3
Galéria

Ako uviedla krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinil poverený policajt 48-ročného muža z okresu Zlaté Moravce. „Obvinený sa mal v nedeľu večer 15. 4 .2018 vyhrážať zabitím svojim príbuzným. Poškodení z obavy o život a zdravie skutok oznámili na polícii. Podozrivý bol v zmysle zákona obmedzený na osobnej slobode a boli s ním vykonané všetky potrebné procesné úkony,“ povedala Bruchterová.

Podľa jej slov bola následne vykonaná obhliadka miesta, pri ktorej boli v rodinnom dome zaistené dve plynové pištole, jedna vzduchovka a jeden neúplný podomácky vyrobený neidentifikovateľný mechanizmus zbrane. Zaistené zbrane budú podľa hovorkyne zaslané do kriminalisticko-expertízneho ústavu v Bratislave na skúmanie. Vo veci však nešlo len o zbrane.

„V pondelok 16. 4. 2018 bolo v rodinnom dome v okrese Zlaté Moravce policajtom dobrovoľne vydaných 469 kusov nábojov rôzneho typu a kalibru. V tejto veci začal vyšetrovateľ trestné stíhanie pre prečin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Všetky zaistené náboje budú zaslané na expertízu,“ povedala B. Bruchterová.

Podľa polície je 48-očný muž už v cele policajného zaistenia a bol spracovaný podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. „V prípade preukázania viny súdom hrozí obvinenému za tento skutok trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky,“ dodala krajská policajná hovorkyňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM