Správy

Možnosť pomôcť iným: V Zlatých Moravciach sa organizuje zbierka šatstva

Ak máte doma nepotrebné šatstvo, toto vás zrejme zaujme. V Zlatých Moravciach sa organizuje zbierka, ktorá pomôže ľuďom, ktorí to potrebujú.

Ilustračný obrázok k článku Možnosť pomôcť iným: V Zlatých Moravciach sa organizuje zbierka šatstva
Zdroj: Dnes24.sk

Terénna sociálna práca (TSP) organizuje v Zlatých Moravciach zbierku šatstva, obuvi, hračiek, školských potrieb a iných vecí pre sociálne odkázaných ľudí. Záujemcovia, ktorí chcú nezištne pomôcť, môžu veci odovzdávať každý pracovný deň v čase od 8.00 hodiny do 12.00 hodiny v Zlatých Moravciach v Dome služieb (budova bývalej fotoslužby, kaderníctva), Ulica Sládkovičova 1.

Ako uviedla terénna sociálna pracovníčka Zuzana Šútorová, TSP má momentálne akútny nedostatok hlavne detského oblečenia pre deti vo veku od 1 – 7 rokov.

Potešíme sa ale oblečeniu pre všetky vekové kategórie. Šatstvo by malo byť hygienicky nezávadné a nepoškodené. Zbierku sme vyhlásili práve preto, lebo máme nedostatok uvedených detských vecí,“ hovorí terénna sociálna pracovníčka.

Občania môžu veci nosiť bez časového obmedzenia, nakoľko za týmto účelom je v zlatomoravskej TSP zriadená trvalá zberňa a výdajňa šatstva. „Darovanými vecami, ktoré už možno pre vlastnú potrebu nepoužijete, môžete pomôcť ľuďom v sociálnej tiesni. Aj malá pomoc je pomoc a sme vďační za každú podanú pomocnú ruku,“ dodala Šútorová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM