Peter Klimant Iné športy

Moraveckí cyklisti, premažte si bicykle: Blíži sa ďalší ročník obľúbeného preteku

Cyklisti z Moraviec a okolia sa môžu tešiť. Veľký cyklistický sviatok je už takmer tu! Na víkend si preto poriadne pripravte svoje bicykle, štartuje šiesty ročník obľúbeného preteku Okolo Veľkého Inovca.

Okolo Veľkého Inovca je dobre známi pretek pre každého milovníka cyklistiky z okresu. Šiesty ročník štartuje už túto sobotu 21. júna. Organizátori i tento rok pripravili dve trasy – dlhú – Trasa A(85 km) a krátku – Trasa B(60 km).

Začína sa od parku Janka Kráľa v Zlatých Moravciach. Od 8:00 hodiny bude prebiehať registrácia účastníkov a začiatok preteku je naplánovaný na 9:00 hod. Cieľ bude rovnako v Zlatých Moravciach pri Penzióne pod Kalváriou, kde sa príchod očakáva o 16:00 hodine.

A aký bicykel si priniesť? Je to na vás! Povolený je cestný, horský i trek. Nezabudnite však na povinnú výbavu v súlade s vyhláškou o cestnej premávke (prilba, reflexné prvky a osvetlenie). Za deti pod 15 rokov počas celého preteku zodpovedajú rodičia. Po dorazení do cieľa čaká na všetkých účastníkov tombola a špeciálny cyklo guláš.

Trasy

Trasa A:

Zlaté Moravce – Topoľčianky – Machulince – Obyce – Malá Lehota (Pavlov štál) – Veľká Lehota – Stará Huta – Nová Baňa – Orovnica – Hronský Beňadik – Kozárovce – Nemčiňany – Malé Vozokany – Veľké Vozokany (Lev) – Čierne Kľačany – Prílepy – Zlaté Moravce – 85 km

Trasa B:

Zlaté Moravce – Topoľčianky – Machulince – Obyce – Malá Lehota (Pavlov štál) – Veľká Lehota – Stará Huta – Nová Baňa – Orovnica – Hronský Beňadik – Tekovské Nemce – Čaradice – Olichov – Zlaté Moravce – cca 60 km

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM