Peter Klimant Futbal

Moravce zvládli dôležitý duel o záchranu: ViOn si z Brezna odniesol tri body

FC ViOn Zlaté Moravce si v rámci 30. kola Fortuna ligy zmeral sily s tímom ŽP Šport Podbrezová. Hralo sa na trávniku v Brezne. Pre našich chlapcov šlo o dôležitý zápas o záchranu, ktorí našťastie skončil v víťazstvom ViOn-u.

Ilustračný obrázok k článku Moravce zvládli dôležitý duel o záchranu: ViOn si z Brezna odniesol tri body
Zdroj: TASR

Prvý polčas nenadchol, obe mužstvá z konca tabuľky potrebovali body ako soľ, no na tie bolo treba streliť aspoň jeden gól a od neho mali veľmi ďaleko. Na míle bol vzdialený najmä pre hostí, ktorých aktivita väčšinou končila v blízkosti šestnástky a v pokutovom území sa úplne vytrácali. Domáci si vynútili väčšiu prevahu. Prvýkrát sa museli zaobísť bez zraneného kapitána Minčiča, aj bez neho však obrana nemala starosti, keďže súper vyzeral v ofenzíve úplne bezzubo.

V útoku železiari pritlačili najmä po centroch špílmachra Podia, značnú snahu ukazoval aj Vaščák a bol to práve on, ktorý v 4. min spálil najväčšiu šancu. Dopomohla mu k nej dlhá malá domov od Tipuriča, Vaščák ju vystihol a veľa nechýbalo, aby vybehnutého Kováča prekonal. Okrem tejto situácie domáci naznačili niečo aj v 2. min po Šutkovom prekopnutí, v 14. min po rohu Podia nasledovala hlavička Noska ponad a v 28. min Vaščák napálil loptu z diaľky vedľa. V 36. min po viacerých centroch trvalo obliehanie hosťujúcej bránky najdlhšie, ani z tohto tlaku sa však nič nezrodilo. V 45. min skončila strela Kochana nad bránkou a symbolizovalo sériu nepresných zakončení a zúfalých pokusov. Po zmene strán nezáživný futbal, občas v absolútnom tichu, alebo sprevádzaný hlasmi nespokojnosti, pokračoval, aj loptu mali domáci viac na kopačkách.

Na väčšiu príležitosť sa čakalo až do 59. min a hneď sa z nej ujali hostia vedenia. Predchádzala jej štandardná situácia s rohovým kopom Saba, po ktorom sa lopta odrazila k Pintérovi a po jeho čarovnej obrátke a strele k vzdialenejšej pravej žrdi skončila v sieti. Nečakaný tvrdý úder domáci len ťažko znášali, utápali sa v stereotype a aj v nepresnostiach. Hostia sa nerozpakovali brániť aj so všetkými hráčmi a z hlbokej defenzívy vyrážali do protiútokov, trebárs takého, po ktorom v 70. min Mazan vyskúšal pozornosť Baláža. Na druhej strane v 78. min konečne vyslal zdravú strelu z 20 m Migaľa a Kováč mal čo robiť, aby ju zneškodnil. K nepríjemnej prehre sa ‚železiari‘ definitívne nasmerovali v 84. min, keď striedajúci Mance po tom, čo bol len tri minúty na ihrisku, vystrelil spoza šestnástky, Baláž si síce na loptu siahol, no napriek tomu skončila za jeho chrbtom.

Hlasy trénerov

Branislav Benko, tréner Podbrezovej: „Podali sme jeden bezduchý, bezkrvný, bezemočný výkon, najslabší na jar, bez jednej šance. Moravce ich tiež nemali, vystrelili však dvakrát na bránku a dva razy trafili. My sme museli riskovať, odkryli sme obranu, súperovi sa ľahšie útočilo. Takto odovzdaných chlapcov s hlavou dole som nevidel, z výkonu som veľmi sklamaný. Chýbal nám Minčič, najmä pri štandardkách, dirigovaní obrany, no nemyslím si, že to bola príčina prehry. Hráči si musia medzi sebou povedať všetko, inak sa nedá. Teraz čakáme, kedy bude koniec, lebo neviem ako sa mužstvo z prehier spamätá.“

Branislav Mráz, tréner Zl. Moraviec: „Zodpovedne sme sa pripravli, vedeli sme, čo máme hrať, dobre sme sa v defenzíve zorganizovali. V ofenzíve nám nefungovalo finálne zakončenie, dôležité bolo, že sme súpera ubránili pri štandardkách. Pre nás je to toto víťazstvo krásne, znamená už veľkú istotu pri záchrane.“

ŽP Šport Podbrezová – ViOn Zl. Moravce 0:2 v 30. kole FL

Góly: 59. Pintér, 84. Mance. Rozhodca Sedlák, ŽK: Vaščák – Charizopulos, Tipurič, 1475 divákov

ŽP Šport Podbrezová: Baláž – Migaľa, Nosko, Kupčík, Greško – Podio – Šlapák (56. J. Pančík), Kochan (76. Richnák), Nworah – Vaščák, Škutka (68. Gál-Andrezly)

ViOn Zl. Moravce: Kováč – Pavlenda, Tipurič, Pintér, Chren – Charizopulos – Orávik, Sabo, Karaš (81. Mance), Mazan (87. Vrablec) – Mikinič (90. Kirilins)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM