Veronika Kalinová Futbal

Moravce si to rozdali s Bystricou: Zle rozohraný zápas sa ViOn-u nepodarilo zachrániť

Na Štiavničkách sa v prvom polčase zápasu medzi Banskou Bystricou a Zlatými Moravcami zrodilo len málo akcií, ktoré by vytrhli divákov z driemania. Druhý polčas bol o niečo živší, ale Pribulov jediný gól nestačil na aktívnejšieho bystrického súpera.

Ilustračný obrázok k článku Moravce si to rozdali s Bystricou: Zle rozohraný zápas sa ViOn-u nepodarilo zachrániť
Zdroj: Webnoviny.sk

Futbalová kombinácia priniesla ovocie

Obe mužstvá vsadili v prvom polčase na istotu, z obrany vyrážali do rýchlych útokov a ich akcie sa podobali ako vajce vajcu. Korunu prvej polovici nasadil v 43. min Marcin, keď hlavu strčil v správnej chvíli do dlhého centra Turňu, nabehol si na zadnú žrď a mal pred sebou už len odkrytú bránku. Dovtedy jediná normálna futbalová kombinácia priniesla ovocie, keď niekoľko streleckých pokusov predtým sa na oboch stranách neujalo.

V prvej štvrťhodine len Jurčo spoza šestnástky vyskúšal postreh Kuciaka, potom sa prihlásili o slovo aj snaživí hostia, v 21. min so slabým pokusom z diaľky Obročníka a v 24. min z dobrej vzdialenosti a z priameho kopu s málo nebezpečným pokusom Pintéra.

Adrenalín sa dvíhal

Sériu striel zavŕšil v 25. min domáci Brašeň, síce pohotovo, no ponad. Až v závere polčasu sa výraznejšie zdvihol adrenalín v krvi, v 41. min sa o závar pred domácou bránkou postarali Pribula a Babic, následne z uhla mieril Orávik k žrdi a rozohrial skrehnuté svalstvo Boroša, no a v 43. min sa domáci konečne dočkali po vcelku nevinnej akcii, no o to účinnejšom zakončení Marcina.

Tesne po prestávke vyslal dobrú strelu na Borošovu bránku Obročník, stihol ju vyraziť a obranca Vajda tiesniaci Pribulom si takmer strelil „vlastenca“. V 56. min Pribula len tesne minul v nádejnom postavení v pokutovom území ľavú žrď, hostia vytúžený vyrovnávajúci gól nestrelili a prišiel trest. V 58. min sa zdalo, že rýchly brejk hostia zastavili, no Jurčo si potiahol loptu do strany a spoza šestnástky v polobrate trafil prekrásne pod brvno. Ak si niekto myslel, že je vybavené, v 61. min sa Pribula výborne uvoľnil a k pravej žrdi znížil.

Dohrávalo sa v napätí

O minútu neskôr sa o gólové hody mohol postarať Jurčo, keď lopta len tesne minula pravú žrď. V 65. min Orávik prudko nastrelil len Boroša v bránke, o dve minúty neskôr trafil Babic dokonca žrď a chuť hostí na vyrovnanie narastala. Vzruchu pribudlo, dohrávalo sa v napätí, no už bez gólového efektu či vážnejšej šance, okrem zdravej strely Pintéra z diaľky z priameho kopu v 88. min, ktorú Boroš vyrazil.

Hlasy trénerov

Norbert Hrnčár, tréner B. Bystrice. „Vedeli sme, že na nás čaká ťažký súper, ktorý je vo výsledkovej pohode a má dobre typologicky poskladané mužstvo. Strelili sme dva pekné góly, o jeden viac ako súper, aj preto si myslím, že sme si víťazstvo zaslúžili. Jurčo strelil pekný gól a možno mu budeme za gól mesiaca gratulovať rovnako ako Peňaškovi a Považancovi.“

Branislav Mráz, asistent trénera Zlatých Moraviec: „Dva rozdielne polčasy, najskôr pasivita z našej strany, veľa nevynútených chýb, slabý pohyb. Druhý polčas bol výrazne lepší, s vytváraním si streleckých príležitostí, no jeden gól v zápase je málo, preto gratulujem súperovi k víťazstvu.“

Pribula o zápase

Martin Pribula, strelec jediného gólu Zlatých Moraviec: „Bolo toho dosť, z čoho sme mohli vsietiť, dvojgólové manko sme už nedotiahli. Viac sme triafali obranu ako brankára, chceli sme veľmi bodovať, škoda. Nezvládli sme to, ideme ďalej, súper v podstate dvakrát vystrelil a strelil dva góly, v tomto nás zatienil.“

Dukla B. Bystrica – ViOn Zl. Moravce 2:1 (1:0)

Góly: 43. Marcin, 58. Jurčo – 61. Pribula. Rozhodca Ježík, ŽK: Vajda – Bernáth, Mazan, 1540 divákov.
Dukla B. Bystrica: Boroš – Vajda, Nosko, Teixeira – Považanec (67. Faško), Ľupták – Turňa, Brašeň, Peňaška – Jurčo (90+. Šovčík), Marcin (69. Chrien)
ViOn Zl. Moravce: Kuciak – Pavlenda, Majerník, Pintér, Chren – Obročník – Orávik, Babic, Bolinha (71. Mazan), Pribula – Szabó (58. Bernáth)

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM