Kristína Striešková Futbal

Moravce si prvýkrát pripísali prehru

Futbalisti Tatrana Prešov v piatkovom zápase 5. kola Corgoň ligy prekvapujúco zvíťazili na trávniku lídra súťaže v Zlatých Moravciach 2:1.

Prešovčania si pripísali prvé víťazstvo v sezóne a zároveň sa dočkali aj prvých gólov, naopak ViOn sa musel zmieriť s premiérovou prehrou. Jediným nezdolaným tímom nového ročníka zostáva už len MŠK Žilina.

ViOn Zlaté Moravce – 1. FC Tatran Prešov 1:2 (0:1) Góly: 47. Chren – 37. Bernardo, 81. Papaj. Rozhodoval: Valášek. ŽK: Pavlovič, Orávik, Majerník, Pavelka – Piter-Bučko, Zeher, 2011 divákov. Zostavy a striedania:
ViOn Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Janečka, Majerník (85. Candrák), Chren – Kuračka (46. L. Kováč), Pavlovič, Babic (85. Brčák), Orávik – Hodek, Pavelka
1. FC Tatran Prešov: Diviš – Kolbas, Piter-Bučko, Čep, Krob – Petráš – Katona, Lipták, Macko (46. Adam), Papaj (88. Rafael Ricardo) – Bernardo (67. Zeher)

V predohrávanom stretnutí 5. kola Corgoň ligy začal aktuálny líder súťaže zostra. Už úvodná akcia volala po gól, keď Kuračka z pravej strany ponúkol chuťovku Babicovi, ten z dvanástich metrov prestrelil. Vzápätí opäť Kuračka vysunul Pavelku, ten ale z uhla pálil tesne mimo. Úvodnú desaťminútovku ukončila bomba z priameho kopu, ktorej chýbali decimetre. Od tohto momentu sa hra postupne vyrovnala a streleckých príležitostí na oboch stranách bolo ako šafranu. Po polhodine hry Babicov center našiel Pavelku, ktorý hlavou Diviša neohrozil. Ako blesk z jasného neba prišla v 37. minúte akcia Tatrana, keď Katona využil nedorozumenie Majerníka s Pavlovičom, vnikol do pokutového územia, jeho strelu Kuciak stihol vyraziť len pred nekrytého Bernarda, ktorý pohodlne vsietil prvý gól hostí v aktuálnej sezóne – 0:1. Vyrovnanie mal na kopačke už o minútu Kuračku, v dobrej pozícii však mieril tesne mimo. Po zmene strán vsadili domáci všetko na ofenzívnu kartu. V 47. minúte bol pred pokutovým územím faulovaný Pavlenda a Chren nádhernou strelou z priameho kopu do šibenice vyrovnal – 1:1. V 53. minúte skúšal šťastie z priameho kopu Pavlovič, Diviš bol pozorný. Vzápätí Orávik posadil loptu na hlavu Pavelkovi, ale jeho prudká hlavička nenašla cieľ. Po hodine hry vystrelil Papaj a Chren len-len, že si nedal „vlastenca“. V 70. minúte skúšal z priameho kopu pozornosť Diviša Pavlovič, ten v poslednej chvíli odvrátil na rohový kop. Vzápätí Kováč šikovne rozohral štandardnú situáciu, pavlovičovu prudkú strelu, Diviš stihol vytlačiť do bezpečia. Tlak domácich gradoval, Pavelka posunul Orávikovi, avšak aj s jeho strelou si hosťujúci gólman poradil. V 80. minúte prišla biliardová akcia ViOn-u, na jej konci Chren mieril iba do brvna Divišovej brány. Nedáš-dostaneš sa dokonale potvrdilo, keď z protiútoku Papaj zblízka hlavou upravil na 1:2. V závere hostia umnou hrou cenné víťazstvo ubránili.

Juraj Jarábek, tréner ViOn-u: „Do stretnutia sme vstúpili ako líder, avšak s pokorou. Do polčasu nie je čo hodnotiť, až na banálny prvý gól, ktorý sme súperovi darovali. Po zmene strán sme začali hrať našu hru, dali sme gól, mali sme šance, Chren nastrelil brvno. Myslím, že remíza by bola spravodlivejšia.“ Štefan Tarkovič, tréner Prešova: „Chceli sme hrať aktívnejšie, čo nám najmä do polčasu nevychádzalo. Snažili sme sa chodiť do protiútoku, šo sa nám darilo len z časti. Dali sme však dva góly, preto som spokojný s víťazstvom. Na rozdiel od predchádzajúcich stretnutí, sme boli dnes vysoko efektívni.“

Zdroj+foto: TASR Foto na topke: Ilustračné

Moravce si prvýkrát pripísali prehru
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM