Peter Klimant Kultúra

Moravce cez víkend ožijú: Čaká nás ďalší ročník obľúbenej Lupiniarskej parády

Víkend bude v Zlatých Moravciach bohatý na kultúru. V mestskej časti Chyzerovce sa budú po roku konať veľké slávnosti pod názvom Lupiniarska paráda. Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Moravce cez víkend ožijú: Čaká nás ďalší ročník obľúbenej Lupiniarskej parády
Zdroj: TASR

V zlatomoraveckej mestskej časti Chyzerovce to bude tento víkend poriadne žiť. V sobotu tam štartuje už v poradí siedmy ročník folklórnych slávností pod názvom Lupiniarska paráda, ktoré organizuje občianske združenie Chyzerovce.

Tento obľúbený folklórny festival sa bude konať v areáli športu a kultúry Chyzerovce so začiatkom o 16:30 hodine. Pripravených je hneď niekoľko zaujímavých folklórnych zoskupení.

Tešiť sa môžeme na domácu FS Chyzerovčanka, SSk Trnky, DS Lupienok, TS StreetLup, Duo Romanka a Lukáš, FS Drumbľa, Manželia Chudoboví z Oravskej Lesnej a príde i mužská spevácka skupina Chotár z Hornej Súče. Po programe do tanca a na počúvanie zahrá hudobná skupina Márnosť šedivá.

Lupiniarska paráda nie sú jediné folklórne slávnosti, ktoré naše mesto tento mesiac zažije. Vrcholom tohto hudobno-kultúrneho žánru sú u nás Zlatomoravecké folklórne slávnosti. Tie sa budú konať v nedeľu 28. augusta. Rovnako bude pripravený bohatý program.

Môže vás zaujímať:

Po roku sa vracajú: Blížia sa populárne Folklórne slávnosti pri Pelúsku

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM