Veronika Kalinová Samospráva

Moderné miesto na relax: Park sa má vo veľkom revitalizovať, ako sa zmení?

Zlatomoravská radnica má skvelé plány, ako revitalizovať mestský park najneskôr do budúceho roka. Projekt však ešte musí schváliť mestské zastupiteľstvo.

Ilustračný obrázok k článku Moderné miesto na relax: Park sa má vo veľkom revitalizovať, ako sa zmení?
Zdroj: Webnoviny.sk

Podľa slov nového prednostu mestského úradu Romana Šíru by sa po odsúhlasení mestským parlamentom ako prvé vybudovalo exteriérové detské ihrisko.

Konečne miesto pre deti

„To by bola prvá etapa. Detské ihrisko sa vybuduje v objekte mestského amfiteátra. Chceli by sme túto etapu uskutočniť ešte do konca prvej polovici prázdnin, aby to bolo efektívne. Záujmom mesta je vybudovanie komplexnej oddychovej zóny na voľnočasové aktivity mimo dosahu cestnej premávky.Určené budú pre mladé rodiny s deťmi, strednú generáciu, seniorov a širokú verejnosť,“ povedal Šíra.

Na vybudovanie ihriska plánuje mesto použiť 17 020,88 eura. Táto suma by bola určená na kompenzáciu nákladov obcí na vybudované energetické zariadenia.

Trasy pre bežcov a korčuliarov

V priebehu roku 2014 chce magistrát realizovať ďalšie dve etapy revitalizácie mestského parku. V tej druhej sa podľa Šíru majú upraviť existujúce a vytvoriť nové chodníky a trasy pre bežcov a korčuliarov. „Naším cieľom je vymedziť im bezpečné miesto určené na športové účely a mimo dosahu cestných komunikácií a dopravy,“ vysvetlil.

Plánuje sa aj úprava zelene

Súčasťou tretej etapy bude úprava verejnej zelene v parku. „Tam máme časový horizont v priebehu roka 2014. Počíta sa s využitím financií z mestského rozpočtu, prípadne z bankového úveru. Cieľom je vytvoriť vzhľadovo pekné, príjemné a moderné miesto na realizáciu športových a rekreačných aktivít obyvateľov mesta,“ dodal Šíra.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM