Kristína Striešková Iné športy

Mladí ľudia napriek našej lenivej dobe stále žijú atletikou

Vrh guľou, beh na krátke a dlhé trate, skok do diaľky. Toto všetko ponúkali tohtoročné Majstrovstvá okresu v atletike.

Posledný aprílový utorok sa na štadióne TJ Calex uskutočnili Majstrovstvá okresu v atletike. Tí, ktorí to už poznajú, nezaháľali ani tento rok a pre tých čo chceli skúsiť niečo nové, neváhali a prihlásili sa. Výber atlétov sa robil vo všetkých stredných školách a tí najlepší sa ocitli na majstrovstvách.

Tento rok bola účasť síce menšia, ale štadión dýchal dobrou atmosférou, hudbou a samozrejme skvelými súťažiacimi. O 9:00 hodine rannej odštartovala pištoľ prvých bežcov na krátke trate. Postupne sa za sebou behali trate 60m, 100m, 200m, 300m, 400m, 800m a 1500m. Beh na tomto podujatí je najväčším pokušením o lepší čas. Každým rokom si niekto svoj časový rekord buď prekoná alebo zhorší. ** [color=#000099]Naj výsledky z pretekov[/co­lor]**

Trať 200m zabehol za vynikajúci čas 25 sekúnd študent Gymnázia Igor Bakalár. Avšak ten si na svojom výkone ešte pridal a šiel si zabehnúť 100m, kde skončil ako prvý. Ani študentka Obchodnej Akadémie Hana Palušková tento rok nesklamala a s dĺžkou trate 400m zabehla s časom 68 sekúnd. Dominika Havranová s Gymnázia si šla obhájiť titul prvého miesta v behu na 100m. Takisto žiačka z Gymnázia** Erika Ivanová, ktorá si vybrala najdlhší typ trate s dĺžkou 1500m podala vynikajúci výkon za čas 6 minút aj 16 sekúnd. **Natália Blahová z Obchodnej Akadémie s vynikajúcim časom 31 sekúnd podala svoj obdivuhodný výkon z kategórie dievčat v behu na 200m.

[color=#000099]­Treba spomenúť aj iné[/color]

Avšak beh nie je jediné odvetvie atletiky, ktoré ste na Majstrovstvách mohli vidieť. Skvelé výkony sú takisto v skoku do diaľky v kategóriách dievčat aj chlapcov. Vrh guľou nebola tiež ľahká disciplína, v ktorej sa vyskytli aj dievčatá. Cieľom je vrhnúť guľu čo najďalej a to sa podarilo s dobrými výkonmi nielen chlapcom ale aj dievčatám. Najlepšie podané výkony pocestujú do Nitry na Majstrovstvá kraja, kde dúfajme, obhája naši skvelý atléti svoje tituly a dostanú sa ešte ďalej. Držíme palce!

Sixtína Ferencová

Atletika
26
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM