Veronika Kalinová Futbal

Mladí futbalisti si z turnaja odniesli medaily: Takto hrali zápas po zápase...

Naši mladí futbalisti z PFA ViOn opäť zabodovali a ukázali, čo sa v nich skrýva. Na turnaji v konkurencii ďalších piatich tímov získali skvelé štvrté miesto, pričom ich len jeden gól delil od lepšieho umiestnenia.

Ilustračný obrázok k článku Mladí futbalisti si z turnaja odniesli medaily: Takto hrali zápas po zápase...
Zdroj: Dnes24.sk

Cez víkend sa odohral halový turnaj vo Vrábľoch medzi šiestimi tímami, na ktorom nechýbali ani naše mladé futbalové nádeje zo Zlatých Moraviec. Chlapci odohrali pekné zápasy s dobrými výsledkami. O priebehu jednotlivých zápasov informoval Ján Merčiak.

ČFK Nitra – PFA FC ViOn Zlaté Moravce 0:4

Prvý zápas chlapci odohrali s ČFK Nitra. Od prvej minúty svojho súpera pritlačili rýchlou kombináciou a presnými prihrávkami. Správny smer fúkol do plachiet prvým gólom Filip a o pár minút sme sa tešili z ďalšieho pekného gólu, keď sa trafil Patrik. Čo je dôležité, vôbec sa s týmto výsledkom chalani neuspokojili a predvádzali peknú hru aj ďalej. Najprv prikrášlil výsledok tradičný strelec Adam a na konečných 4:0 upravil Luky.

Veľký Lapáš – PFA FC ViOn Zlaté Moravce 0:4

Druhý zápas sa pokračovalo tam, kde sa skončilo v tom predošlom. Vzadu pracovali veľmi dobre „dvojičky“ Alex a Marek a druhá dvojka Matej a Oliver, ktorí pomerne vyšších hráčov dokázali pokryť a dovolili chlapcom z Lapáša iba jednu strelu na Maxa, ale ten však mal dobre postavenú bránku, pretože táto strela skončila na brvne. To už ale chlapci vyhrávali o dva góly, ktoré strelili Adam a Filip. Tretí gól pridal Janko Kubelka, ktorý využil zaváhanie súperovej obrany, a tak sa mohlo dohrávať v pohode. Štvrtý gól z nohy Adama znamenal konečnú podobu výsledku 4:0.

Vráble – PFA FC ViOn Zlaté Moravce 1:0

Pekný zápas, ktorý sa prelínal z jednej strany na druhú. Boli chvíle, keď sa hralo len pred súperovou bránkou. Pekný zápas hrali naozaj všetci, čo boli na ihrisku. Treba povedať, že to bol zápas o jednom góle, ktorý nakoniec dali Vráble.

Nové Zámky – PFA FC ViOn Zlaté Moravce 5:3

To, čo chlapcom vychádzalo v predošlých troch zápasoch, sa teraz obrátilo proti nim. Už po šiestich minútach sme prehrávali hrozivých 0:3 a to súper ani nemusel vyvinúť extra námahu, aby to tak bolo. Iskričku nádeje vykresal svojím štandardne zahratým priamym kopom Filip a na moment sme boli na ihrisku ti lepší, ale zase jeden zo smolných gólov nás vrátil na trojgólové manko. Nakoniec Nové Zámky strelili aj piaty gól a Adam a znova Filip po priamych kopoch len zmiernili prehru v tomto smolnom zápase.

Komárno – PFA FC ViOn Zlaté Moravce 1:1

Zápas, ktorý sme potrebovali vyhrať, aby si chlapci mohli odniesť domov pohár za tretie miesto v turnaji. A boli to zase oni, kto diktoval podľa koho sa tento zápas bude hrať. Rýchle prihrávky a skvelé obranné zákroky v podaní našich chlapcov sa museli páčiť všetkým, ktorí tento zápas sledovali na tribúne. Treba ešte doplniť, že chlapcom chýbal jeden gól na lepšie umiestnenie.

Foto: Ján Merčiak

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM