Peter Klimant Iné športy

Mladí cyklisti z Topoľčianok na majstrovstvách Slovenska: Technické a zdravotné problémy, no v konkurencii sa nestratili

Cez víkend sa odohrali majstrovstvá Slovenska v horskej cyklistike - ŠKODA FC Maratón Maríkovskou dolinou. Súťaže sa zúčastnili aj mladí horskí cyklisti z ŠK Topoľčianky. Napriek technickým a zdravotným problém sa podaril pekný výsledok.

Ilustračný obrázok k článku Mladí cyklisti z Topoľčianok na majstrovstvách Slovenska: Technické a zdravotné problémy, no v konkurencii sa nestratili
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu 17. mája sa v Maríkovskej doline odohrali majstrovstvá Slovenska v horskej cyklistike – maratóne. Súťažilo sa na dlhej (64 km), strednej (40) a krátkej (20) trati vo všetkých vekových kategóriách. Z ŠK Topoľčianky si na horské bicykle sadli mladí pretekári v kategórií kadeti.

Najlepšie umiestnenie z topoľčianského tímu získal Andrej Tencer (15). Na krátkej trati sa mu i napriek zdravotným problémom podarilo vybojovať pekné deviate miesto. V rovnakej kategórií skončil Patrik Chren (15) na 19. mieste. Ten musel zápasiť s nepríjemným technickým problémom. Do cieľa došiel peši s pokazeným prehadzovákom. Nebyť tohto problému, mal šance na oveľa lepšie umiestnenie. Napriek tomu sa im podarilo dokázať, že horská cyklistika v našom okrese má potenciál.

Foto: Martin Laktiš

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM