Peter Klimant Kultúra

V Moravciach sa bude degustovať vo veľkom

Výstava vín v Zlatých Moravciach sa každý rok teší veľkej obľube u všetkých milovníkov chutného moku. Tí majú teraz dôvod na radosť, pretože sa blíži ďalší ročník tejto populárnej výstavy. Pripravte si preto chuťové poháriky, v tento deň sa bude degustovať...

Ilustračný obrázok k článku V Moravciach sa bude degustovať vo veľkom
Zdroj: TASR

Začiatok jari je vo vinárskych oblastiach neodmysliteľne spätý s výstavami a ochutnávkami vín. I v Zlatých Moravciach sú vinárski majstri, ktorí sa chcú predviesť so svojimi tekutými klenotmi.

V poradí už desiaty ročník výstavy vín spojený s degustáciou sa uskutoční v sobotu 18. apríla v bývalom Závodnom klube odborov „Calex“ na Robotníckej ulici. Začiatok akcie je naplánovaný na pätnástu hodinu.

Ide o súťažnú výstavu, do ktorej sa môžu zapojiť všetci vinári z okolia. Ako informuje Zlatomoravecký vinohradnícky spolok, ktorý je organizátorom celej akcie, všetci zúčastnení vinári získajú pre svoje vína objektívne bodové hodnotenie a tí najlepší i ocenenia, medaily a najmä vinársku prestíž. Vyhodnotenie celej súťaže s odovzdávaním cien prebehne o šestnástej hodine.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM