Peter Klimant Správy

Mestský web dostal nový dizajn: Pomôže aj krátkozrakým návštevníkom

Mesto Zlaté Moravce redizajnovalo svoju oficiálnu webovú stránku. Okrem zaujímavejšieho dizajnu prišli i nové funkcie. Tie potešia najmä krátkozrakých návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Mestský web dostal nový dizajn: Pomôže aj krátkozrakým návštevníkom
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Zlaté Moravce prinieslo svieži vietor na svoju webovú stránku. V utorok bol na nej spustený nový dizajn, ktorý je oproti tomu starému modernejší a viac prehľadný. Okrem toho starý web podľa vyjadrenia mesta už nespĺňal všetky štandardy. „Hlavným dôvodom k zmene dizajnu a obsahu stránky bol fakt, že pôvodný web mesta nespĺňal všetky náležitosti podľa Výnosu č. 55/2014 Z.z. MF SR o štandardoch pre informačné systémy verejnej správy,“ informuje mesto na svojom vynovenom webe.

V minulosti využívalo mesto až dva informačné portály. Okrem webu zlatemoravce.eu tu bol aj komerčný variant s koncovkou .info. S týmto webom však mesto po novom prerušilo spoluprácu. „Paralelne teda existovali dve web stránky, čo bolo nielen ekonomicky neefektívne, ale i značne neprehľadné. Zmluva s externým dodávateľom stránky zlatemoravce.info nebola predĺžená a dnes si vám dovoľujeme oznámiť, že mesto Zlaté Moravce obsah ani formu tejto stránky od 1.3.2016 nijakým spôsobom už nevytvára a teda za ňu nenesie žiadnu zodpovednosť,“ vysvetľuje vedenie mesta vo svojej správe.

Od začiatku marca tak majú Moravce len jeden oficiálny web, ktorý je podľa radnice ešte stále vo výstavbe. Už teraz sa však dá povedať, že je oproti svojmu predchodcovi oveľa prehľadnejší. Novinkou je i možnosť zväčšovania písma v článkoch, ktorá určite poteší krátkozrakých návštevníkov portálu. Okrem toho je tu i možnosť nechať si portálom prečítať text z uverejnených článkov. Stačí priamo v texte kliknúť na tlačítko „prečítať text“, ktoré nájdete v pravom hornom rohu.

Oficiálny web mesta Zlaté Moravce a jeho nový dizajn
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM