Peter Klimant Samospráva

Mestský úrad má nového prednostu: Ostrihoňová vsadila na osvedčeného koňa

Post najdôležitejšieho úradníka mesta je už obsadený. Primátorka Serafína Ostrihoňová posadila do kresla prednostu Miroslava Šlosára, ktorý túto funkciu už raz zastával.

Ilustračný obrázok k článku Mestský úrad má nového prednostu: Ostrihoňová vsadila na osvedčeného koňa
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Funkcia prednostu Mestského úradu Zlatých Moraviec bola od 31.12.2014 ne­obsadená. Bývalý prednosta Roman Šíra sa tohto postu vzdal pre svoj úspech v komunálnych voľbách, keď sa mu podarilo vybojovať miesto poslanca v zlatomoraveckom parlamente.

Kreslo prednostu tak bolo až do dnešných dní neobsadené. To sa však nedávno zmenilo. Nová primátorka Serafína Ostrihoňová dosadila na atraktívne miesto Nitrana Miroslava Šlosára, ktorý začal oficiálne úradovať od stredy.

Šlosár nie je na radnici žiadnym nováčikom, funkciu prednostu už raz zastával. Bolo to počas druhého funkčného obdobia Serafíny Ostrihoňovej a to v období júl 2008 až január 2011.

„Má konkrétne a praktické skúsenosti s riadením Mestského úradu v Zlatých Moravciach, pozná fungovanie mestských organizácií a disponuje odbornými znalosťami v oblasti samosprávy. Keďže pani primátorka pozná jeho prácu z minulosti, má Šlosár jej dôveru,“ oddôvodňuje jeho prijatie hovorkyňa mesta Mária Vozárová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM