Peter Klimant Kultúra

Mestské múzeum prichádza s novou výstavou: Uvidíme diela talentovaného Zlatomoravčana

Milovníci umenia si prídu v našom meste na svoje. Mestské múzeum prichádza so zaujímavou novinkou, ktorá predstaví tvorbu nadaného Zlatomoravčana.

Ilustračný obrázok k článku Mestské múzeum prichádza s novou výstavou: Uvidíme diela talentovaného Zlatomoravčana
Zdroj: TASR

Nositeľ titulu autor Zväzu slovenských fotografov Ivan Meňhart, ktorého fotografie získali viacero ocenení nielen na Slovensku, ale i v Európe, ukáže Zlatomoravčanom svoje diela na výstave s názvom „Výber z tvorby“, ktorá sa uskutoční od 15. 7. – 30.8.2016 v pri­estoroch Mestského múzea v Zlatých Moravciach. Návštevníci múzea si budú môcť prezrieť približne 20 jeho fotografií a 8 výtvarných prác.

Ivan Meňhart je rodák z Veľkých Vozokán žijúci v Zlatých Moravciach. Štúdium absolvoval na Prírodovedeckej fakulte UK v Bratislave. Pracoval ako stredoškolský pedagóg na Gymnáziu Janka Kráľa v Zlatých Moravciach. Svoju výtvarnú činnosť prezentoval v 70. rokoch minulého storočia na kolektívnych i samostatných výstavách v Zlatých Moravciach, Topoľčiankach, Nitre, Martine, Kroměříži. Od polovice 80. rokov sa začal systematicky venovať fotografii. Stal sa členom nitrianskeho fotoklubu a od 90. rokov je členom Zväzu slovenských fotografov.

„V jeho tvorbe dominuje portrét, mimika ľudskej tváre, ale aj figurálne námety. Príležitostne sa venuje i krajinárskym námetom, ktorých zdrojom inšpirácie je najmä Toskánsko, Normandské pobrežie a Bretónsko, no nechýba ani slovenská krajina. Hlavný akcent kladie pri práci s čiernobielou fotografiou na svetlo, emotívny až expresívny výraz,“ povedala o umelcovi Ľubica Packová-Zahradárová z Ponitrianske­ho múzea.

Môže vás zaujímať:

Pred nami je ďalší letný víkend: Pestrá ponuka akcií, ako ho prežiť v Moravciach a okolí

Pri Moravciach bude hrať tvrdá muzika: Čaká nás ďalší ročník populárneho Hostrocku

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM