Peter Klimant Krimi

Mestská polícia zverejnila zaujímavé čísla: Za čo v meste platíme pokutu najčastejšie?

Asi väčšina z nás už v živote dostala nejakú tú pokutu. Minulý rok ju v uliciach Zlatých Moraviec obchytilo hneď niekoľko ľudí. Pokuty sa dávali za všeličo, tieto priestupky sa však opakovali najčastejšie...

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia zverejnila zaujímavé čísla: Za čo v meste platíme pokutu najčastejšie?
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Zlatomoraveckí mestskí policajti zverejnili svoju správu o činnosti za rok 2015. Dozvedáme sa z nej mnoho zaujímavých informácií ohľadne priestupkov, ktoré sa stali v našom meste.

Vybralo sa menej peňazí

„V roku 2015 mestská polícia riešila 678 priestupkov z tohto počtu 534 v blokovom konaní na celkovú sumu 6 780 eur,“ uvádza sa v správe mestskej polície. Pre porovnanie, v roku 2014 zaevidovali o šesť priestupkov menej. Napriek tomu však v roku 2014 vyzbierali za pokuty oveľa viac peňazí, presne až 8 795 eur, čo je o vyše dvetisíc eur viac ako v roku 2015.

Najčastejšie opakujúcim sa druhom priestupku v Zlatých Moravciach bolo vlani podľa zverejnenej správy porušenie zákazu vjazdu. Zlatomoraveckí mestskí policajti zaň udelili peňažný trest až 137-krát, za čo vyzbierali 1 800 eur. V siedmych prípadoch sa tento priestupok riešil bez pokuty.

Za porušením zákazu vjazdu nasledoval zákaz zastavenia. Ten má na konte 60 pokút v hodnote 730 eur, v dvanástich prípadoch bol priestupok riešený bez pokuty. Tretím najčastejším priestupkom bolo státie na priechode pre chodcov, za čo boli vodiči z nášho mesta pokutovaní celkovo 58-krát. Za tento priestupok sa vyzbieralo 780 eur. Priestupok bol riešený bez pokuty šesťkrát.

Pokutu dostali i ľudia zo zahraničia

Zaujímavosťou je, že mestská polícia vlani neudeľovala pokuty len pre miestnych, zopár sa ich ušlo aj pre ľudí zo zahraničia. Z celkového počtu 678 zaznamenaných priestupkov bolo 79 spáchaných obyvateľmi zahraničia. Z tohto počtu sa 63 priestupkov riešilo pokutou, za čo sa vyzbieralo 875 eur.

Môže vás zaujímať:

Mesto dvíha varovný prst pre vodičov: Nesprávnemu parkovaniu na Bernolákovej už čoskoro odzvoní!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM