Samospráva

Mesto zrekonštruuje lávky pre peších cez rieku Žitava: Koľko to bude celé stáť?

Správa, ktorá poteší našich chodcov. Mesto Zlaté Moravce sa rozhodlo zrekonštruovať dve lávky pre peších cez rieku Žitava na pozemkoch v katastrálnom území mesta.

Ilustračný obrázok k článku Mesto zrekonštruuje lávky pre peších cez rieku Žitava: Koľko to bude celé stáť?
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Zhotoviteľom stavebných prác bude Lukastav SK, s.r.o., Hostie, ktorý sa zaviazal ukončiť stavebné práce do konca októbra tohto roka. Podľa uzatvorenej zmluvy je cena za vykonanie prác stanovená na 44 002 eur s DPH. O rekonštrukcii dvoch lávok pre peších cez rieku Žitava v centre mesta na Župnej ulici v Zlatých Moravciach rozhodli mestskí poslanci ešte v minulom roku.

V auguste odsúhlasili použitie finančných prostriedkov z Rezervného fondu mesta v celkovej výške 25 700 eur na kapitálové výdavky vo výške 2 000 eur za vyhotovenie projektovej dokumentácie na ich rekonštrukciu a vo výške 23 700 eur na realizáciu rekonštrukcie jednej z dvoch lávok pre peších. O dva mesiace neskôr odsúhlasilo mestské zastupiteľstvo použitie finančných prostriedkov z Rezervného fondu mesta vo výške 21 000 eur na realizáciu druhej lávky pre peších cez rieku Žitava.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM