Veronika Kalinová Od Vás

Meranie síl havkáčov v Moravciach: Figurant si užil svoje, s radosťou do neho hrýzli všetky psy

Kynologický klub Zlaté Moravce si opäť pre všetkých milovníkov psov pripravil deň plný zážitkov. V areáli klubu si najtalentovanejšie psy zmerali sily v poslušnosti a v obrane a návštevníci tak nemali núdzu o skvelé psie kúsky.

Ilustračný obrázok k článku Meranie síl havkáčov v Moravciach: Figurant si užil svoje, s radosťou do neho hrýzli všetky psy
Zdroj: Dnes24.sk

O priebehu celého preteku nás podrobne informoval Jozef Paluška, predseda Kynologického klubu v Zlatých Moravciach. Ako dodal, kynologická akcia sa aj tentokrát vydarila a víťazstvo patrí všetkým súťažiacim.

So psom to vedia

V nedeľu 8. decembra po 9. hodine nastúpili prví dvaja súťažiaci, aby svojimi vynikajúcimi výkonmi presvedčili všetkých divákov, že to so psom vedia. S väčšími alebo menšími úspechmi sa nástup zopakoval ešte 9-krát. Prísnym, no spravodlivým pohľadom rozhodcov Valachovi a Sýkorovi neunikli žiadne nepresnosti a každú nedokonalosť trestali znižovaním bodov.

Vydali zo seba všetko

Chladnejšie počasie vyhovovalo najmä psom, takže ich aktivita bola naozaj príkladná. Zahanbiť sa nedali ani psovodi, ktorí boli naozaj disciplinovaní a všetci sa snažili ukázať maximum zo svojho umenia. Vynikajúcu a profesionálnu prácu predviedol figurant Miro Géci, ktorý svojím fantastickým výkonom zaujal všetkých psov a tí naozaj s radosťou do neho hrýzli. Skutočne, nenašiel sa pes, ktorý by dostal za obranu 0 bodov!

Najlepšiu úroveň dosahoval cvik reakcia na streľbu, kde sme nezaznamenali psa, ktorý by stratil viacej ako jeden bod. Najkontroverznejším cvikom bolo dlhodobé odloženie, kde psy mali buď plný počet, alebo nulu. Krátkym zhodnotením výsledkov a rozdaním cien pre každého účastníka sme krátko po 12-tej súťaž ukončili.

Bolo aj výdatné pohostinstvo

Všetci účastníci okoštovali výborné koláče od Táni Geletovej a do sýtosti sa mohli najesť vynikajúcej kapustnici, ktorú obetavo navarila Manuela Jánošová. Výsledná listina tentokrát nie je dôležitá, pretože víťazmi boli všetci. Všetci, ktorí nastúpili na pretek a svojimi výkonmi ukázali, že psom rozumejú, venujú sa im a majú ich radi.

Autor: Jozef Paluška, predseda Kynologického klubu Zlaté Moravce

Foto: J. Paluška a M. Ondrejková

Pretek Kynologického klubu
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM