Rôzne Iné športy

Medzinárodné cyklo preteky okolo Slovenska: Tento rok pôjdu aj priamo cez Moravce

Známe cyklistické preteky zavítajú tento rok aj do nášho regiónu. Cyklisti prejdú viacerými obcami i priamo mestom Zlaté Moravce, kde na nich dokonca čaká rýchlostná prémia.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodné cyklo preteky okolo Slovenska: Tento rok pôjdu aj priamo cez Moravce
Zdroj: TASR

Naše najväčšie cyklistické preteky – Okolo Slovenska štartujú už začiatkom nasledujúceho mesiaca. 61. ročník tohto medzinárodného športového podujatia sa uskutoční od 7. do 11.júna 2017. „Počas štyroch dní cyklisti z rôznych krajín Európy i zo zámoria absolvujú vyše 762 kilometrov, popasujú sa so 14 vrchárskymi a 11 rýchlostnými prémiami a rozdelia si spolu 738 bodov UCI,“ informujú organizátori.

Organizátori sa tento rok rozhodli do trasy zapojiť aj náš región a sním aj priamo Zlaté Moravce. Nachádzame sa konkrétne v druhej etape, ktorú cyklisti absolvujú v piatok 9. júna. „Kým cyklisti pretnú cieľovú pásku v Nitre, musia prekonať 172 kilometrov a popasovať sa s tromi horskými a tromi rýchlostnými prémiami. Budú prechádzať Žiarom nad Hronom, dejiskom tohtoročného spoločného šampionátu Čechov a Slovákov na ceste. Zdolajú Salamandru, prejdú Banskou Štiavnicou, až postupne cez Tlmače, Zlaté Moravce do Nitry.,“ uvádzajú organizátori.

Cyklistov môžeme v Zlatých Moravciach očakávať po 142 kilometri, medzi 16:27 až 16:47 hodinou, v závislosti od rýchlosti pelotónu. V našom meste môžu dokonca získať tretiu a zároveň poslednú rýchlostnú prémiu druhej etapy.

Okrem Zlatých Moraviec budú prechádzať viacerými obcami okresu, konkrétne ide o dedinky – Nemčiňany, Čierné Kľačany, Sľažany a Neverice.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM