Kristína Striešková Rôzne

Maroko - brána do Afriky

Výstava fotografií Martina Siptáka zachytáva krásy a podoby severoafrickej krajiny Maroko. Ukážky vyzdvihujú rozmanitosť architektúry a prírody – od hôr pohoria Atlas, púšte Sahara, až po Stredozemné more a Atlantický oceán.

Výstavu cestovateľských fotografií a hodinovú prezentáciu fotiek Martina Siptáka ste si mohli prísť pozrieť 24.februára do priestorov MSKŠ. **Maroko **je africká krajina, najbližšia a najdostupnejšia k Európe. Maroko má cez 22 miliónov obyvateľov, hlavným mestom je Rabat a čo sa týka náboženstva, prevláda tu hlavne Islam. Martin Sipták rozmanitú krajinu Maroko navštívil pred rokom. Prežil tam mnoho zážitkov a tie najdôležitejšie zákutia Maroka má zachytené na svojich fotkách.

Autor sa narodil vo Vítkove v roku 1985 a už od útleho detstva ho fascinovali fotografie hôr a prírody. Pri svojich potulkách po horách mu robieval a aj stále robí spoločníka fotoaparát, ktorý je jeho verný kamarát. Fotografovanie však nie je jeho jediná záľuba. Tou ďalšou je cestovanie. Dnes je externým redaktorom fotografického portálu, členom fotoklubu a tvorcom Martinských cestovateľských večerov. Má za sebou niekoľko autorských výstav. Spolupracuje s niekoľkými organizáciami a firmami.

Na začiatku prezentácie uvítal a porozprával o živote cestovateľa aj Peter Kereš. Svojou návštevou poctil výstavu fotografií aj primátor mesta. Na záver prezentácií bolo pre všetkých priaznivcov pripravené aj občerstvenie.

Sixtína Ferencová ephoto.sk

Maroko_Afrika
22
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM