Iné športy

Manažér Benettonu Juraj Béber o odchode tímu z ligy: Stratili sme svojho ducha!

Benetton - jeden z najstarších tímov Zlatomoraveckej hokejbalovej ligy, ktorý bol založený v roku 1988 oficiálne odstúpil. Potvrdil nám to Juraj Béber, manažér mužstva, ktorý nám zároveň vysvetlil dôvody.

Ilustračný obrázok k článku Manažér Benettonu Juraj Béber o odchode tímu z ligy: Stratili sme svojho ducha!
Zdroj: Archív tímu Benetton

Mužstvo Benetton Zlaté Moravce sa rozhodlo odísť zo Zlatomoraveckej hokejbalovej ligy. Vedenie ligy i mužstva o tom informovalo po odohraní zápasov prvého kola súťaže.

Boli sme rodina

„Odchod Benettonu z ligy je pre mňa veľmi veľmi smutný. Stratili sme svojho ducha – ducha Benettonu. Nikdy sme neboli mužstvo, vždy sme boli rodina. Možno pre niekoho trocha smiešne – nepochopiteľné, ale pre nás reálne,“ povedal pre Moravce24 JUraj Béber, ktorý sa o chod mužstva staral už od roku 2007.

„Pribúdajúcimi rokmi nás starších a postupnou výmenou – nazvem ju aj generačnou, sa ku nám pridali aj mladší chalani. Samozrejme na super kolektíve zo športového hľadiska sa veľa nemenilo ale začal sa nám vytrácať ten rodinných duch Benettonu. Neviem či to je tá pravá príčina nášho rozpadu, ale z časti na tom mám svoju vinu aj ja. Vždy som sa snažil, aby tí mladší k nám zapadli nie len do mužstva ale aj do rodiny. Tu vidím najväčší problém, nakoľko toto sa mi nepodarilo,“ priznal sa Béber.

Problém s dochádzkou

Ako ďalej podotkol, v uplynulej sezóne dosiahol tím najhorší výsledok za posledných 17 rokov, chalani skončili na štvrtom mieste. K tomu vraj pribudli problémy s dochádzkou na zápasy. „Boli to rôzne príčiny, či už pracovné, rodinné, zranenia a v neposlednom rade, strata chuti na hokejbal. V tejto sezóne sa nič nezmenilo. A reálne som nebol schopný dať mužstvo natoľko do kopy, aby sme na zápasy chodili v počte, v akom sa dá kvalitný zápas odohrať,“ vysvetľuje Béber, podľa ktorého po všetkých zváženiach prišlo rozhodnutie Benetton zo súťaže odhlásiť.

„Mrzí ma to a to viacej, že môj najstarší syn Alex, bude mať v decembri 15 rokov, čo je minimum aby mohol hrať v ZMHL, a tešil som sa, že si po jeho boku zahrám hokejbal. Od malička je aj s manželkou Katarínou môj najväčší fanúšik a vždy keď sa dalo, bol na zápase aj on,“ dodal.

Benetton Zlaté Moravce vznikol v roku 1988, vtedy ešte pod názvom ACA. Tím získal svoj súčasný názov v roku 1990. Benetton odohral v Zlatomoraveckej hokejbalovej lige celkovo 25 sezón, počas ktorých si vybojoval až desaťkrát titul majstra, sedemkrát druhé miesto a jedno tretie. Benettonu sa ako jedinému mužstvu v histórii ligy podarilo získať titul trikrát v rade – v sezónach 2007/2008, 2008/2009 a 2009/2010.

Môže vás zaujímať:

Zlatomoravecká hokejbalová liga začala: VÝSLEDKY zápasov prvého kola

Aké hokejbalové stretnutia nás čakajú počas jesene?

Hokejbalový tím Benetton Zlaté Moravce
8
Galéria
Zdroj: Archív tímu Benetton
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM