Kristína Striešková Iné športy

Majstrovstvá Slovenska už tento víkend!

Najbližší septembrový víkend sa v našom meste uskutočnia Majstrovstvá Slovenska v ULTIMATE FRISBEE. Túto stále viac a viac populárnu hru organizujú naši reprezentanti- tím Golden Ants.

Posledný septembrový víkend, 24.-25.9. 2011(sobota – nedeľa), sa na mestskom štadióne v Moravciach zídu tímy z rôznych kútov Slovenska. Dôvodom bude súťaž o tímového víťaza Slovenska v „hádzaní tanierom.“ Súťažiť bude osem tímov, no ich konečný počet ešte uzatvorený nie je. Zatiaľ sú prihlásení „ultimatisti“ z Košíc, zo Špačiniec (obec pri Trnave)a niekoľko tímov z Bratislavy.

Na samotnom podujatí budete mať možnosť vyskúšať si hádzať tanierom. Pre všetkých bude pripravené aj občerstvenie v bufete. Vstup na majstrovstvá SR je pre divákov voľný.

V čom vlastne spočíva podstata hry? Ultimate frisbee je tímový šport, v ktorom proti sebe hrajú dve sedemčlenné družstvá. Tím s vyšším koncovým počtom bodov vyhráva. Cieľom hry je chytiť disk v koncovej zóne protivníka a tým skórovať. Chytenie taniera v zóne sa rovná jeden bod. Disk sa môže prihrávať ľubovoľným smerom o ľubovoľnú dĺžku od hráča k hráčovi. Žiaden hráč po chytení disku nesmie utekať. Môže urobiť len kroky nevyhnutné na zastavenie. Zatiaľ čo cieľom útočiaceho tímu je skórovať, obraňujúci tím sa snaží tento zámer prerušiť. Ultimate sa hrá na báze fair-play a hráči nevyužívajú služieb rozhodcu. Samotné rozhodovanie je na hráčoch, ktorí rozhodujú o všetkých aspektoch pravidiel (priestupky, auty, fauly, a pod).

Zdroj: www.wikipedia.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM