Veronika Kalinová Rôzne

Lyžovanie v okolí Moraviec? Zisťovali sme, ako to vyzerá vo vybraných strediskách

Pre milovníkov zimných športov január zimu veľmi nepripomína. Niektoré zimné strediská majú svoje brány pre nedostatok snehu zatvorené, nájdu sa však aj také, kam sa dá vyraziť. Ako to vyzerá v strediskách v okolí Zlatých Moraviec?

Ilustračný obrázok k článku Lyžovanie v okolí Moraviec? Zisťovali sme, ako to vyzerá vo vybraných strediskách
Zdroj: TASR

Tak ako každý rok, aj tento všetci milovníci zimných športov očakávajú štedrú nádielku snehu najmä v decembri a januári. Avšak tieto zimné mesiace nám zatiaľ zimu nepripomínajú. Ako to teda vyzerá s lyžovačkou v okolí?

Salamandra sa opäť otvára

Salamandra pri Banskej Štiavnici otvorila zimnú sezónu už v decembri, avšak pre nevyhovujúce podmienky museli stredisko uzavrieť. Dobrou správou je, že už dnes otvára svoje brány, takže víkendová lyžovačka sa môže začať. „Na svahu máme približne 20 cm technického snehu a dobré podmienky,“ uvádza sa na stránke lyžiarskeho strediska.

Drozdovo má obmedzené podmienky

Lyžiarske stredisko Drozdovo neďaleko Novej Bane je síce otvorené, ale podmienky na lyžovanie sú obmedzené, čiže je možné, že si schuti na tomto stredisku nezalyžujete. „Podmienky na lyžovanie sú obmedzené, aktuálne je tam 15 centimetrov snehu,“ uvádza sa na stránke strediska.

Na Ostrom Grúni si nezalyžujte

Lyžiarske stredisko na Ostrom Grúni neďaleko Žarnovice v týchto dňoch nie je k dispozícii. Stredisko bolo v decembru otvorené, avšak museli ho uzavrieť pre nedostatok snehu. „Lyžiarske stredisko z dôvodu zlých snehových podmienok mimo prevádzky,“ informuje stredisko.

Ski Kľačno zatvorené

Lyžiarske stredisko Ski Kľačno je takisto pre nedostatok snehu zatvorené. Toto stredisko nemá umelé zasnežovanie, momentálne je tam 10 cm snehu, čo na lyžovanie nestačí. „Čakáme na nové sneženie, stačilo by 10 až 15 cm snehu, aby sme spustili prevádzku vlekov,“ informuje stránka lyžiarskeho strediska.

Park snow Donovaly – lyžovačka do sýtosti

Lyžiarske stredisko Park snow je síce vzdialené od Zlatých Moraviec 80 km, ale tu sa lyžovania a snowboardovania môžete nabažiť do sýta. Momentálne je tam 30 cm technického snehu a podmienky na lyžovanie sú veľmi dobré.

Foto. ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM