Rôzne

Letné počasie láka von: Užite si panorámu z vyhliadkovej veže v Nevidzanoch

Prázdniny začali. Ak máte chuť vybehnúť von na nejaké zaujímavé miesto, no neviete, kam presne, nechajte sa inšpirovať našim tipom.

Ilustračný obrázok k článku Letné počasie láka von: Užite si panorámu z vyhliadkovej veže v Nevidzanoch
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Pokiaľ nie ste zrovna na dlhé turistiky, no láka vás predstava skvelého výhľadu do širokého okolia, bez náročného výstupu na nejaký strmý kopec, toto vás zrejme zaujme. V katastrálnom území obce Nevidzany môžete nájsť drevenú vyhliadkovú vežu, z ktorej uvidíte poriadny kus nášho regiónu.

Odporúčame bicyklom

Veža sa nachádza na kopci pri miestnych vinohradoch. Vidno ju preto už z ďaleka. Priamo k nej vedie asfaltová cesta, čiže sa k nej poľahky môžete dostať i autom. Keďže však tu máme už teplejšie dni, odporúčame si zobrať bicykel. Cestou do Nevidzian sa môžete zastaviť napríklad i v neďalekých Veľkých Vozokanoch, kde si môžete pozrieť bronzovú sochu známeho vozokanského leva.

Vysoká takmer 20 metrov

Vráťme sa ale späť do Nevidzian. Spomínaná vyhliadková veža je vysoká takmer 20 metrov. Svojou výškou preto umožňuje skvelý panoramatický pohľad na okolité obce, pohorie Tríbeč a Pohronský Inovec. Zaujímavosťou veže sú špeciálne označenia. Na jej najvyššom poschodí nájdete na každej strane umiestnenú fotografiu toho, čo pred sebou práve vidíte i s presným označením. Poľahky tak zistíte, na aké pohorie sa pozeráte a akú nadmorskú výšku má.

Vyhliadková veža v Nevidzanoch bola postavená vďaka úspešnej realizácie projektu národnej spolupráce Občianskeho združenia pre rozvoj mikroregiónu „Požitavie -Širočina“ a Miestnej akčnej skupiny Vršatec. Stavba bola financovaná zo zdrojov Európskej únie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM