Samospráva

Lednár odvolal ďalšieho riaditeľa: Vraj si neplnil pracovné povinnosti

Po odvolaní šéfa Spoločného obecného úradu, o vedúci post prišiel aj riaditeľ MSKŠ. Čelný predstaviteľ mesta navonok raziaci transparentnosť mu pred týždňom zrušil poverenie. Odvolaný šéf pôsobil v kultúre 20 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Lednár odvolal ďalšieho riaditeľa: Vraj si neplnil pracovné povinnosti
Foto: Adriana Blahová / Zdroj: Dnes24.sk

V predvolebnej agitácii totiž primátor Peter Lednár verejne sľuboval okrem iného aj výberové konania na posty riaditeľov mestských podnikov. Nič z toho sa ale nestalo. Vlastne, aby sme neboli nespravodliví, začiatkom marca 2011 výberové konania vyhlásil, nakoniec sa ale nekonali. Uchádzačom nebolo dodnes vysvetlené prečo.

Primátor mal výhrady

Zdá sa, že Mestské stredisko kultúry a športu v Zlatých Moravciach bude mať nového šéfa. Primátor mesta Peter Lednár totiž odvolal doterajšieho riaditeľa kultúrneho stánku Petra Kereša. Dôvod odvolania zatiaľ Lednár uviedol len všeobecne, vraj si neplnil pracovné povinnosti.

Dočasná staronová riaditeľka

Vedením je dočasne poverená Anna Hlavatá. Tá tu doteraz pôsobila ako ekonómka MSKŠ. Kultúre šéfovala už v čase volebného obdobia exprimátorky Serafíny Ostrihoňovej. Ako to už v zlatomoravskej samospráve býva zvykom, jej poverenie netrvalo pol roka, ale viac než rok. Odvolanie Kereša k 17. januáru potvrdila, ale ho nekomentovala. Poverený Peter Kereš bol riaditeľom MSKŠ od novembra 2009.

Odvolaný Kereš.
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM