Peter Klimant Samospráva

Lednár o kandidatúre v komunálnych voľbách: Na priamu otázku sme dostali vyhýbavú odpoveď

Okrem poslancov do európskeho parlamentu si tento rok budeme, v druhej polovici novembra, voliť i poslancov do zastupiteľstva a primátora. Zaujímalo nás či zlatomoravský primátor bude znovu bojovať o post hlavy nášho mesta a preto sme ho oslovili.

Súčasnému primátorovi Petrovi Lednárovi sme položili otázku, či vylučuje alebo nevylučuje svoju kandidatúru za primátora v tohto ročných komunálnych voľbách. Ten nám prostredníctvom svojej hovorkyne dal vyhýbavú odpoveď. „V súčasnosti sa pán primátor venuje problémom, ktoré sa nás akútne týkajú, ako sú napríklad krátenie podielových daní a s tým súvisiace problémy pri financovaní výdavkov na školstvo, sociálne veci, na riadny chod mesta a pod. Z tohto dôvodu je pre pána primátora momentálne prvoradé riešenie týchto problémov a riešenie otázok týkajúcich sa jeho kandidatúry v nastávajúcich komunálnych voľbách považuje za predčasné,“ odkázala hovorkyňa primátora Mária Vozárová.

Peter Lednár sa pred štyrmi rokmi stal novým primátorom Zlatých Moraviec. S podporou strán Smer-SD, KDH, ĽS-HZDS, získal v Zlatých Moravciach 2 441 hlasov. Ako druhá skončila Serafína Ostrihonová s 1 605 volebnými hlasmi.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM