Kristína Striešková Rôzne

Kúpalisko otvoria už o mesiac a bez noviniek

Návštevníkov moraveckého kúpaliska tento rok nečakajú žiadne zmeny. V porovnaní s inými kúpaliskami je skromnejšie ale postačujúce.

„V súčasnosti ani nie sú peniaze na jeho rekonštrukciu, ktovie možno v budúcnosti uvidíme zmeny, no zatiaľ zostáva všetko tak, ako sme boli zvyknutí." Odpovedal na otázku plánovanej rekonštrukcie kúpaliska vedúci divízie športu, Ivan Horváth.

Kedy sa otvoria brány kúpaliska?

[color=#0000ff]­Prevádzka začína od 1.7 do 31.8.2012.[/color] „Avšak všetko závisí od počasia. Možno, že termín posunieme, keďže 1.7 padá na nedeľu.“ Odpovedá Horváth. Otváracia doba Pondelok: 12:00 – 18:30h (do 12:00 hygienický deň) Utorok – Piatok: 10:00 – 18:30h Sobota – Nedeľa: 09:00 –18:30 h

Cena vstupného „Ceny zostanú predbežne rovnaké a ak by došlo k nejakému zvýšeniu tak maximálne o 10 centov, ale o tom sa bude ešte rokovať.“ **Vstupné: **1,50 Euro Vstupné po 16,00 hod.: 1 Euro Zľavnené vstupné: 1 Euro / od 3 do 10r./ Deti do 3 rokov: zdarma

Mestské kúpalisko zamestnáva 10 ľudí. Na jednej smene sú vždy dvaja plavčíci, jedna pokladníčka, jeden strážca a jeden službu konajúci človek. Každý týždeň prebieha hygienický deň, kedy sa robí chemická kontrola, vypúšťanie a nové napúšťanie bazénov. V areáli sa nachádzajú dva detské bazény, ktoré sú vyhrievané solárnymi panelmi a jeden plavecký. Všetky bazény sú napúšťané pitnou studenou vodou z centrálneho vodovodu. Taktiež je pri areáli nestrážené, bezplatné parkovisko. Bufet, ktorý je takisto neodlúčiteľnou súčasťou kúpalísk, každý rok prevádzkovatelia kúpaliska prenajímajú rôznym občerstveniam. Ihriská v areáli sú plne vybavené a funkčné. Je tu ihrisko s umelým povrchom na volejbal, futbal a basketbal. Taktiež sú tu dve pieskové volejbalové ihriská, ktoré sú prístupnosti verejné, nielen počas doby otvárania kúpaliska, ale aj mimo doby a to po 18:00 hod. Túto možnosť využíva najmä mestská volejbalová liga na Beach volejbal. Samozrejme dostupné sú i kabínky dokonca aj pre imobilných návštevníkov a sprchy s teplou vodou.

Sixtína Ferencová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM