Peter Klimant Samospráva

Kúpacia sezóna sa nezadržateľne blíži: Podarilo sa už mestu prenajať zlatomoravecké kúpalisko?

Teplo, slnko a voda. Kombinácia, na ktorú sa v lete teší asi každý. Už za krátky čas kúpaliská otvoria pre všetkých milovníkov vody svoje brány. Bude tomu tak aj v Zlatých Moravciach?

Ilustračný obrázok k článku Kúpacia sezóna sa nezadržateľne blíži: Podarilo sa už mestu prenajať zlatomoravecké kúpalisko?
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Minulý rok sme si počas horúcich letných dní vodu v bazénoch zlatomoraveckého kúpaliska neužili. V mestskom rozpočte na rok 2015 totiž neboli na jeho prevádzkovanie vyčlenené žiadne finančné prostriedky, preto nebolo možné kúpalisko otvoriť. Tento rok však svitala nádej na jeho otvorenie.

Slabé vybavenie kúpaliska

Keďže jeho prevádzku mesto z vlastného neutiahne, vedenie mesta sa ho rozhodlo dať do prenájmu. Radnica zverejnila výzvu pre záujemcov ešte vo februári. Pokiaľ by sa teda našiel reálny záujemca, kúpalisko by túto sezónu pravdepodobne otvorilo svoje brány. Dobré správy však zatiaľ neprichádzajú. Podľa vedenia Mestského strediska kultúry a športu (MSKŠ), v ktorého správe sa kúpalisko nachádza, sa ho doposiaľ nepodarilo prenajať.

„Boli záujemcovia to obhliadnuť, ale zatiaľ mne nikto nepovedal, že by teda mal o to záujem. Prebehli tri obhliadky, ale všetko to stroskotalo na tom, keď zbadali vybavenie kúpaliska,“ povedala pre portál Moravce 24 riaditeľka MSKŠ Simona Holubová, podľa ktorej sa obhliadky uskutočnili tesne po zverejnení výzvy mesta.

Ak sa neprenajme, ostane zatvorené

Ako pre nás ďalej povedala, pokiaľ sa na prenájom nenájde nikto, ostane kúpalisko určite túto sezónu zatvorené. „Mestské kultúrne stredisko dávalo rozpočtovú požiadavku na kúpalisko. To každý rok dávame. Nie je to teda z mojej iniciatívy, že ja ho nechcem otvoriť. Rozpočtová požiadavka nám ale nebola vyhovená. Mesto na to nemá peniaze,“ vysvetľuje Holubová.

Termín, do kedy bude mesto hľadať možného prenajímateľa, nám upresniť nevedela. "To závisí aj od priorít nového primátora,“ dodala.

Celú vec s kúpaliskom budeme sledovať aj naďalej. Pokiaľ sa mestu podarí ho prenajať, budeme vás informovať.

Môže vás zaujímať:

Moravce sa vlani topili vo veľkej burine: Ako chce mesto tomu predísť tento rok?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM