Peter Klimant Kultúra

Kultúrna udalosť v našom okrese: Blíži sa ďalší ročník Podinoveckých slávností

Už čoskoro zažijeme v našom okrese ďalšiu kultúrnu lahôdku. Po roku sa vracajú populárne Podinovecké slávnosti. Na aký program sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Kultúrna udalosť v našom okrese: Blíži sa ďalší ročník Podinoveckých slávností
Zdroj: TASR

Milovníci folklóru si prídu na svoje už čoskoro. V sobotu 23. júla sa bude v dedinke Obyce konať už v poradí 14. ročník známych Podinoveckých slávností. Tento folklórny festival štartuje v areáli Žliabok o 17:00 hodine.

I tento rok bude pripravených hneď niekoľko zaujímavých hudobných zoskupení. Návštevníkom sa predstaví folklórny súbor (FS) Inovec zo Zlatých Moraviec, FS Skerešovanka z Obýc, FS Drieňovanka z Obýc, dychová hudba Obyčanka z Obýc a Trio z chotára z Terchovej. V závere do tanca zahrá Duo Efekt z Čaradíc. Ako informuje obec Obyce, o občerstvenie a pohostenie bude postarané.

Podinovecké slávnosti prebiehajú každoročne v závere júla. Konajú sa v areáli Žliabok už od roku 2002. Za ten čas si našli u ľudí z blízka i ďaleka mnoho fanúšikov, ktorí túto kultúrnu udalosť pravidelne navštevujú. Slávnosti sú venované regionálnemu folklóru a dychovej hudbe.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM