Peter Klimant Kultúra

Kultúra v Moravciach bude zas o niečo bohatšia: Mestské múzeum otvorí parádnu výstavu

Zlatomoravecké Mestské múzeum si pre nás opäť pripravilo zaujímavú výstavu. Tentokrát sa prenesieme do sveta keramiky. Čaká na nás bohatý výber tých najkrajších keramických prác zo Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Kultúra v Moravciach bude zas o niečo bohatšia: Mestské múzeum otvorí parádnu výstavu
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Výstava s názvom „20 rokov Cechu slovenských keramikov“ štartuje 17. septembra o 17:00 hodine v priestoroch Mestského múzea a potrvá až do 30. novembra. Ako už z názvu vyplýva, bude zameraná na Cech slovenských keramikov, ktorý tento rok oslavuje svoje dvadsaťročné jubileum.

Cech v súčasnosti združuje 24 členov. Z nich väčšina na výstave predstaví svoju tvorbu. „Návštevníci si budú môcť pozrieť širokú škálu úžitkových, dekoratívnych a záhradných predmetov z keramiky. Nebude chýbať ani keramika Raku z dielne Branislava Gahéra, ktorá sa páli v plynovej peci pri 1060 ˚C a je vkladaná do pilín. Nebude chýbať ani modranská, či habánska keramika a mnoho iných zaujímavých keramických kúskov,“ informuje múzeum.

Cech slovenských keramikov bol založený v roku 1994 v Modre. Predstavuje sa ako združenie občanov s profesným zameraním na keramickú výrobu a tvorbu. Jedným z hlavným cieľov cechu je podpora výroby tradičnej ľudovej keramiky.

Foto: ilustračné

Plagát výstavy v Mestskom múzeu v Zlatých Moravciach
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM